2020 er det store jubileums – og nyhetsåret for Grand Seiko, og det går knapt en måned uten nye modeller. Allikevel klarer Grand Seiko å overraske med det som i dag er spydspissen av Haute Horlogerie på japansk. Vi har tidligere vist dere to kraftige nyheter med GMT-funksjon og Hi-Beat urverk, og nå kommer tre mer diskrete modeller med verdens fremste hybridverk, Spring Drive.

sbge257

Grand Seiko Spring Drive GMT

Denne sterke trioen kommer i det som for Grand Seiko er både mindre og etterlengtet diameter på 40.5 mm, en perfekt størrelse i 2020. Det vakre formspråket og sylskarpe detaljnivået med Zaratsu-finish er her i en nettere utgave. Fortsatt med det umiskjennelige kombinasjonen av kraftig sportspreg med et detaljnivå som gjør disse like riktig med dress som i en skjærgårdsjeep med t-skjorte.

Kassen er klassisk Grand Seiko med en tykkelse på 14.7 mm, og et sterkt fokus på komfort, balanse og et detaljarbeid som overgår det meste fra Sveits. Kassen er lukket med flott Grand Seiko løve emblem på baksiden. De avfasede kraftige sidene med Zaratsu-polering gir disse sportsurene en sterk tilstedeværelse på håndleddet som sammen med urskiven setter Grand Seiko høyt på pallen.

En kort lengde sammen med den perfekte mellomstørrelsen på litt over 40mm gjør at dette sitter like godt på et smalere håndledd, og vi har tre sterke fargevarianter å se på her.

sbge257
sbge253
sbge255

Kasse og skive

SBGE257 kommer i en mørk grønn tone med et par detaljer i gull, en vakker blå sunray urskive på SBGE255 med lyseblå detaljer og GMT-viser, og den klassiske sorte SBGE253 med en frisk rød GMT-viser og logo. Den keramiske 24-timers bezelen er matchet i samme mørke fargetoner, og kronen er ergonomisk plassert klokken 4. Modellene har også LumiBrite applisert på sekund, minutt og GMT visere og indekser for god synlighet i mørker. 

springdrive 9r66
sbge253

Urverk

Urverket som sitter i disse tre er Spring Drive kaliberet 9R66, som kjennetegnes av den vakkert glidende hypnotiserende bevegelsen til sekundviseren, solid gangreserve og gir en helt spesiell opplevelse å bruke.

Spring Drive er en hybridteknologi enestående for Grand Seiko som gir et av verdens mest eksakte urverk med en +/-presisjon på 1 sekund i døgnet og 15 sekunder i måneden, med 72 timers gangreserve. Om vi går i dybden på denne teknologien trenger vi atskillig mer spalteplass, så kom gjerne innom for en hyggelig klokkeprat og prøv en Grand Seiko på armen. Du vil ikke angre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *