Verksted

Over 65 år erfaring

Urmaker Christensen har bygd opp sin ekspertise i over 65 år og kan hjelpe deg med fullservice, overhaling og restaurering av nye og eldre vintage mekaniske klokker, og lommeur.

Vi er autoriserte verdivurdere av klokker og lommeur fra Norges Urmakerforbund noe som gir deg trygghet om du trenger vurdering innen salg, forsikringstakst eller oppgjør. 

Klokker er finstemte instrumenter som krever regelmessig tilsyn. Våre urmakere har erfaring, et øye for de minste detaljer og nøyaktigheten som kreves for at klokken din kan yte presist hver dag.

Vi er ett av få verksted i Norge som er sertifisert for fullservice av Omega og Tag Heuer noe som gir deg trygghet på at våre urmakere er kurset og sertifisert av Omega og at vårt verksted holder en høy standard på utstyr som brukes ved fullservice.  Klikk her for bestille service på din klokke.

Overhalinger:

Vi utfører overhalinger på både quartz og mekaniske ur hos oss. Det betyr at vi kan forlenge levetiden på dine ur, uansett om det er ny moderne teknologi eller verk som kommer fra tidlig 1900-tall, så lenge deler er tilgjengelig.

En overhaling av urverket ditt innebærer at vi:

  1. Plukker fra hverandre hele urverket og renser hver eneste del . Hver del blir så undersøkt og byttet dersom det er nødvendig. Vi benytter kun originale deler og er blant annet sertifisert Omega verksted.
  2. Vi smører deretter opp verket med ny olje for å redusere friksjon og slitasje. Dette sikrer også at urverket yter nøyaktig.
  3. For å garantere at klokken fortsetter å yte presist blir balansehjulet grundig regulert og testet over flere dager for å bekrefte resultatene

Batteriservice:

Batteriservice består av tre deler. Vi bytter batteri, vi renser lenke og etter batteriskift trykktester vi også klokken din om den er tett mot vann og støv. Dette gjør vi for å kunne gi deg en tilbakemelding på om klokken din er trygg å bruke i vann, eller om det er på tide med et pakningsbytte.

Denne servicen tar ca. 1 virkedag fra innlevering avhengig av pågang. Vi gjør samtidig en rens av lenken for å bevare ledd og stifter, i tillegg er en slik rens bra for din hygiene.

Øvrig service:
• Bytte glass
• Feste visere
• Bytte rem/lenke
• Bytte pakningssett
• Polering
• Bytte krone/velle
• Lenketilpassing

​Vann og fuktservice:

De fleste merker anbefaler at man jevnlig bytter pakninger og krone på klokken for å sikra den er tett mot fukt. Gamle å slitte pakninger utsetter klokken for en risiko der i verste fall fukt kan komme in i urverk og på tallskive slik det ruster. 

Ved en paknings service bytter vi glass, krone og baklokkpakning samt krone i de fall det er nødvendig. Vi renser kassen og lenken i ultralyd slik at den blir ren og får tilbake mye av sin glans. 

Spør om paknings bytte neste gang du skal bytte batteri da dette forlenger levetiden på uret med mange år.

Urmaker