Bestill Full service / Overhaling enkelt hos Urmaker Christensen

Urmaker-Christensen-Verksted

Over 65 år erfaring

Urmaker Christensen har bygd opp sin ekspertise i over 65 år og kan hjelpe deg med fullservice, overhaling og restaurering av nye og eldre vintage mekaniske klokker, og lommeur.

Vi er ett av få verksted i Norge som er sertifisert for fullservice av Omega, noe som gir deg trygghet på at våre urmakere er kurset og sertifisert av Omega. 

Du kan enkelt sende inn din klokke til oss gjennom å bestille service under. Klokken er forsikret under sending til og fra oss. Hvis du ikke ser ditt merke ved bestilling av service så tar vi kontakt og bekrefter at vi kan utføre service innen du sender inn.

Full service / Overhaling  og Restaurering

Klokker er finstemte instrumenter som krever regelmessig tilsyn. Gjenopprett klokken din til den opprinnelige tilstanden og forleng levetiden med demontering, rengjøring, montering av bevegelsen og forbedring av timingen. De aller fleste mekaniske klokker krever full overhaling hvert tredje til femte år, avhengig av merkevarespesifikasjonene.  

Hos Urmaker Christensen utfører vi overhalinger av quarts, mekaniske og automatiske urverk. Det betyr at uansett om klokken eller lommeuret ditt har moderne teknologi, eller et urverk fra 1800 tallet, utfører vi service hos oss.  

De 8 stegene til en komplett og vellykket service

 

Lenken/remmen blir fjernet fra klokken og urkassen blir demontert.  

Urmakeren demonterer hele urverket i enkelte deler.. Urmakeren noterer seg deler som er slitte, mens han demonterer. 

Etter demontering blir hver eneste del blir grundig vasket i et ultralydbad i en spesiell renseveske som fjerner olje, smuss og belegg.  

I alle klokker befinner det seg små komponenter som over tid må byttes ut. Etter rens går urmakeren nøye igjennom alle delene i verket og de slitte delene blir byttet ut med nye originale deler. Deler som alltid blir byttet ut ved en vanlig overhaling er clutch hjul, pakninger, kronevelle og fjær.  

Når urverket er skinnende rent og slitte deler er byttet ut så setter urmakeren sammen urverket ved å smøre kontaktpunktene. Urmakerens erfaring, ferdigheter og presisjon av avgjørende for et godt resultat.  Dette steget sikrer god funksjon over tid for urverket.

Når urverket er nøye montert sammen, er det tid for å regulere bevegelseshastigheten til urverket. Urverket reguleres ut i fra merkevarespesifikasjonen til den unike modellen slik at går nøyaktig.  

Før urverket blir montert tilbake i urkassen, rengjøres denne grundig i et ultralydbad. Etter at kassen er montert med nye pakninger og urverket blir så klokken testet for vannresistens i et trykkammer og ur som er vannresistente over 100 meter blir testet i vann-trykkammer for det trykk de opprinnelig er laget å tåle. Dette for sikre de er helt tette i henhold til spesifikasjonene.

Lenke rengjøres på samme måte før den blir montert tilbake på urkassen

For Omega, Grand Seiko, Oris, og Tag Heuer poleres kasse og lenke inkludert i prisen. Hvis du ikke ønsker dette velg service uten polering.

 

 

Samtlige funksjoner til klokken blir testet og klokken settes til 72 timer langtidstest og klokken blir nytt etter test målt for å sikre urverket går i henhold til spesifikasjon.

Etter urmakeren gjennomført kvalitetstestene er klokken ferdig å hentes.

 

24 måneder garanti etter utført service

Vi tilbyr 24 måneder garanti på utført arbeid, ved feil som dekkes av garantien, vil vi, med diskresjon uten kostnad reparere eller bytte ut og/eller utbedre feilet som blir funnet av våre urmakere. Andre rettigheter som følge av feil bruk av produktet er uttrykkelig ekskludert. 

Denne garantien dekker ikke normal slitasje eller skade forårsaket av ulykker, mangel på forsiktighet eller uaktsomhet. Denne garantien blir ugyldig hvis arbeide utføres på klokken av personer som ikke er autorisert til det av Urmaker Christensen.

Bestill din service