Skrevet av: Urmaker Christensen

Hos Urmaker Christensen etterstreber vi alltid å utvikle både oss selv og vår spennende portefølje. Vårt nyeste tilskudd i sortimentet er sveitsiske Frederique Constant, som gjennom år har imponert oss med sine spennende kvalitetsklokker til fornuftig pris. Det speiler vår egen visjon perfekt – og vi er stolte over å nå kunne tilby Frederique Constant til våre kunder.

Highlife-kolleksjonen byr på sportslig luksus til fornuftig pris.

I klokkesammenheng er Frederique Constant et ungt merke, men med nesten førti års erfaring er det definitivt ikke snakk om noen uerfaren nykommer. Eventyret startet i 1988 da Aletta og Peter Stas tok de første stegene mot en egen kolleksjon, som endelig så dagens lys fire år senere. Kun to år etter, i 1994, introduserte selskapet sin første klokke med innsyn til balansen (open heart), som siden har vært en aldri så liten signatur for Frederique Constant.

Ved å legge stein på stein bygges også et fundament som i 2004 resulterer i selskapets første egenutviklede urverk, FC-910. Ingen liten bragd for et ungt selskap, i en tid hvor de aller fleste støttet seg på etablerte underleverandører fremfor egen teknisk innovasjon. Det drev også frem nødvendigheten av større og mer moderne lokaler, som Frederique Constant fant plass til i Plan-les-Ouates, like utenfor klokkehovedstaden Genève. En perfekt plassering i nærheten av andre klokkegiganter, som sikret merket tilgang på kvalifisert personell og teknisk know-how.

Hos Frederique Constant finner man et rikt utvalg klokker, til både kvinner og menn.

Under eget moderne tak har selskapet fortsatt utviklingen mot å bli en komplett produsent av kvalitetsklokker. Det inkluderer eierskapet og gjenopplivingen av det budsjettvennlige Alpina, samt etableringen av det meget eksklusive Ateliers deMonaco. Likevel har visjonen for selve navet i konsernet – Frederique Constant – alltid vært den samme, og med over 30 egenutviklede urverk og en rik kolleksjon som selve beviset på at høy urverks- og klokkekvalitet ikke trenger å være forbeholdt de få.

Frederique Constant hos Urmaker Christensen

Daglig leder hos Urmaker Christensen, Christoffer Bjurén er meget fornøyd med å ha fått på plass merket og også klar på hvorfor merket passer inn i butikken i Stortingsgaten.

– Frederique Constant sitt mål er å tilby luksuriøse sveitsiske klokker til en rettferdig pris og helt siden oppstarten har de valgt å ikke begrense sine klokker til en liten krets av kjennere, men heller gjøre dem tilgjengelige for et bredere utvalg av opplyste klokkeelskere ivrige etter å skaffe seg toppmoderne, tradisjonelle sveitsiske klokker til rimelige priser, forklarer Bjurén.

Med tourbillon og meteorittskive viser Frederique Constant virkelig muskler.

– Merket speiler også Urmaker Christensen sin visjon, noe som gjør dette samarbeidet perfekt! Hos oss har det alltid vært en veldig avslappet stemning for kundene og i motsetning til andre steder trenger man ikke bekymre seg for hva man har på hånden før man går inn i butikken. Det er og skal være uhøytidelig, kan man si. Denne “viben” passer godt med Frederique Constant, som representerer nettopp luksus for folket, fortsetter Bjurén engasjert.

Som merke har også Frederique Constant gjort store og riktige steg de siste årene. Det er gledelig for alle som har et godt øye til produsenten, som for alvor har begynt å vise frem kompetansen sin for et bredere publikum. Deltakelsen på verdens mest eksklusive klokkemesse, Watches and Wonders i Genève, samt lanseringen av den meget vellykkede Highlife-kolleksjonen er begge milepæler som har blitt lagt merke til og som har vervet nye entusiaster.

Den helt spesielle “Monolithic”-balansen i kombinasjon med innsyn gjennom “Open Heart”.

Selskapet har også klart å vise litt lekenhet (blant annet gjennom samarbeidsmodellen med designeren seconde/seconde/), samtidig som de har pushet innovasjon og seriøsitet. Utviklingen av en helt ny og patentert balanse i silisium, egenutviklede evighetskalendere og tourbilloner, samt bruken av meteoritt i tallskiver er bare noen av mange eksempler på at Frederique Constant er høyst seriøse når det kommer til urmakeri.

– Vi gleder oss til å vise kundene våre de flotte produktene fra Frederique Constant og er sikre på at mange vil finne sin nye favoritt. Følg også med her på nettsiden, for snart kommer flere artikler hvor vi gjør et aldri så lite dypdykk i merket og den rikholdige kolleksjonen, avslutter Bjurén.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *