9R31

Grand Seiko markerer jubileét med et helt nytt manuelt opptrekk – Thin Dress Series

I 1999 etter to tiår av design og utvikling ble Spring Drive lansert på Baselworld som en revolusjonerende mekanisme preget av ultimat energieffektivitet og flytende bevegelse av sekundviseren. Spring Drive har siden fått anerkjennelse som et av de viktigste utviklingene innen eksklusiv klokkekunst med «one-second-a-day»-nøtaktighet, som ingen andre mekaniske klokker kan oppnå.

I dag blir 20 års jubileet av Spring Drive feiret med en ny serie innenfor Grand Seiko Elegance kolleksjonen som har en enda mer raffinert og slank profil. Det finnes fire modeller i denne serien med to nye Spring Drive kalibre med manuelt opptrekk, begge har de kjente flytende sekundvisere. Alle tilbyr presisjon på et sekund per døgn presisjon og lenger gangreserve.

Shinshu Watch Studio bidrag til Spring Drive jubileumsfeiringen

Shinshu Watch Studio hvor alle de andre Grand Seiko Spring Drive klokkene blir laget holder også til ved Micro Artist Studio. Dette studioet har designet to nye manuellt opptrekks – dressklokker for denne jubileumsfeiringen. Disse to klokkene vil komme med det nye Spring Drive kaliberet 9R31 som har samme doble gangfjær struktur som 9R02 og den samme presisjonen av et sekund per døgn og en gangreserve på 72 timer. Den ene klokken kommer med 18 karat gullkasse og en “Snowflake” tallskive og den andre klokken er av rustfritt stål med en sunray tallskive. Begge kassene har en tykkelse på 10.2 mm . Begge modelle er limitert til 700 eksemplarer. Vi kommer snart å kunne at vise deg SBGY003 i butikken.

Kaliber 9R02 montert for hånd på Micro Artist Studio

Et nytt Spring Drive mesterverk fra Micro Artist Studio

Micro Artist Studio hadde sitt første bidrag til Grand Seiko med en 8-Day Power Reserve Spring Drive klokke som ble introdusert på Baselworld 2016 med stor suksess. Dette elite teamet av urmakere presenterer nå kaliber 9R02, et nytt verk som har to gangfjærer som sitter parallelt i et fjærhus og som bruker det unike Torque Return System* til å gi gangreserven på 84 timer.

Klokkens kasse er av Platinum 950 og er bare 9.8mm høy. Klokkens visere og index er laget av 14 karat hvitt gull. Grand Seiko navnet og klokkens index er etset inn i tallskiven og gangreserveindikatoren er synlige gjennom et safirglass-baklokk, ved siden er en blomst som representerer Shiojiri, hvor studioet ligger. Klokken kommer i två modeller som begge er limitert til 30 eksemplarer.

* Torque Return System: Når gangfjær er blitt fullt opptrukket og dreiningsmomentet er på sitt høyeste, rundt 30% av kraften er ikke nødvendig for å beholde klokkens presisjon og er bortkastet i et normalt verk. Torque Return System bruker denne energien til å trekke opp igjen gangfjæren noe som øker gangreserve. I kaliber 9R02 er dette systemet aktivert 48 timer etter at fjæren har blitt fullt opptrukket

SBGZ001 Et design som er inspirert av det vakre og naturlige landskapet i Japan 

En av de to klokkene hvor designet utrykker de naturlige omgivelsene rundt Micro Artist Studio. Tallskiven feirer det kjente “Snowflake”-mønsteret som igjen er inspirert av snøen i Shinshu regionen. Sølvelementet i tallskiven komplimenterer den delikate håndutskjæringen på klokkens platina-kasse. Denne limiterte klokken har også fått inngravert “Micro Artist” på en 18 karat gullplakket satt på den nedre kloben. Denne graveringen kan også bli personifisert etter eierens ønske. Denne modellen er kun tilgjenglig i Grand Seiko Boutiqe.

Ta kontakt for mer informasjon om de forskjellige modellene

Feil: Kontaktskjema ikke funnet.

Se hele vårt utbud av Grand Seiko

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *