Seiko Alpinist SPB199J1 kommer i ny fargedrakt i en frisk isblå og klar for den kalde årstiden. Selv uten ordet Alpinist på skiven er dette uret en naturlig del av familien,og har allerede fått kallenavnet Mountain Glacier.

Seiko Prospex Alpinist SPB199J1 Mountian Glacier

Vi har nylig fortalt dere om tre nye nette kort i Alpinist-serien fra Seiko, men den elskede tradisjonelle varianten med intern kompassbezel er nå her i en egen europeisk og frisk utgave, dette er Seiko Prospex Alpinist SPB199J1. Ny fargedrakt i en frisk isblå og klar for den kalde årstiden, selv uten ordet Alpinist på skiven er dette uret en naturlig del av familien, og har allerede fått kallenavnet Mountain Glacier.

Blått og grønt er årets farger på urskivene, og her har vi begge – i det som gir Alpinist et skarpere utseende enn vi er vant til. Alpinistserien har lenge vært elsket av entusiaster på Instagram, Facebook og klokkefora, med sin helt spesielle japanske Field Watch – design, og har en historie helt tilbake til 1959 og Seikos Laurel – kolleksjon. Hvorfor Alpinist? Jo, dette er det japanske svaret på den eviggrønne Explorer, i sin opprinnelige form et kraftig ur for eventyrere og fjellklatrere, en perfekt enkel tool watch.

Alpinist går helt tilbake til Seikos første sportsklokke

I dag er dette en slank og stram form som for oss lettere finner et hjem under en skjortemansjett, men vi ser tydelig spor i SPB199J1 fra opprinnelsen. Kjenner dere historien får man et ekko fra midten av forrige århundre, i en tid preget av en annen type utforskende eventyrere enn i dag, uten GPS, digitale pulsmålere og satellitt-nødpeilesendere godt isolert med Gore-Tex og Kevlar på kroppen.

Fra Laurel som var Seikos første sports ur produsert for å tåle påfristingene til datidens eventyrere til Champion-serien var Alpinistnavnet i katalogen til Seiko frem til 1964, for så å bli plukket frem igjen til stor applaus 31 år senere. 

Seiko-Prospex-Alpinist-SPB19911J1

Hva med den nye Alpinist da?

Dette er altså siste utgave av denne klassiske Alpinist – selv uten navnet synlig, men en X fra Prospex tydelig fremme på urskiven, for dette er fortsatt et sportsur som tåler en topptur. Perfekt for de stadig flere som er ute etter nettere mål på klokken, og et ekko tilbake til fortiden nok en gang? Om noe er Alpinist i dag enda mer hardfør, med 200 meter dybderating, safirglass og et bedre urverk enn noensinne, arbeidshesten 6R35 med hele 70 timers gangreserve. Med sine perfekte 39.5mm diameter og en ergonomisk 46.5mm lug to lug, ber Alpinist om en fornyet plass i historien.

En kjølig isblå sunray-skive med applikerte tall, og gode elementer av det vi mener er en av verdens absolutt beste selvlysende materiale, Seikos egen Lumibrite, er denne europeiske utgaven av Alpinist kanskje en mer formell og strammere utgave enn den vakre skoggrønne vi kjenner fra før. Dette kler absolutt SPB199J1, hvor safirglasset har en forstørrende cyclops over datovinduet klokken 3, og er rammet inn av en smal, perfekt proporsjonert polert bezel. Den nye Alpinist har her fortsatt en intern kompassbezel med egen krone kl 4, og de perfekte detaljene i diskrete, polerte og skarpe avfasede kanter i en børstet kasse. I motsetning til de tre nye mindre utgavene har vi her fortsatt de typiske kraftige kronebeskytterne som omfavner en kraftig skrukrone, kjennemerket til en Alpinist.

Kjenner du ikke navnet Alpinist er det kanskje på tide i 2020. Dette er det perfekte sportsuret til deg som setter pris på detaljene, i det som er Seikos unike egenproduksjon og kvalitet i dette prissegmentet, og her i en tidløs og frisk blåfarge. Denne spesialutgaven kommer på en vintage-inspirert håndsydd elegant two-stitch skinnrem i en dyp grønntone, og en barsk stoffrem som komplementerer både din egen og Seiko Alpinist sin eventyrlystne side.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.