I fjor fikk vi en solid oppdatering av Seiko 5-serien, som siden den ble lansert i 1963 har vært et symbol på solide mekaniske klokker til en svært hyggelig pris. Seiko 5 Sport som ble lansert i fjor var en ny klokke med det samme designspråket, men med solide oppgraderinger av urverk, byggekvalitet og utseende.

Nå har Seiko kommet med en til oppdatering av Seiko 5-serien. Denne gangen er det de klassiske «field watch»-klokkene som har blitt oppdatert. Såkalte field watches ble utviklet under andre verdenskrig og var ment å være klokker som tålte en støyt samtidig som de var lettleste, presise og bare viste essensiell informasjon. Siden den gang har disse klokkene blitt svært populære blant entusiaster for sitt enkle utseende og holdbarhet.

Den nye serien til Seiko kommer i syv forskjellige varianter, hvor det hovedsakelig er remmevalg, materialvalg og farge som skiller de. Felles for de alle er at skiven består av store, lettleste arabiske tall, med en mindre 24-timesvisning under. Klokkene har også både dag og datovisning, og sekundviseren er malt rød på tuppen for lettlest sekundtelling.

Seiko 5 military

Kassene er i børstet stål og måler 39.4mm i diameter, en veldig fin størrelse for de fleste. Tradisjonelt skulle militærklokker være litt mindre for å ikke være i veien, for å kompensere for dette er bezelen relativt tynn, noe som gjør at skiven kan være mye større og dekker nesten hele forsiden på klokken.

Urverket er det samme som sitter i Seiko 5 Sport-klokkene som ble lanser i fjor, kaliber 4R36. Dette er et urverk som har sitt tiårsjubileum i år, og har på mange måter blitt standarden for mekaniske klokker under 5.000kr. Med 41-timers gangreserve, hacking-funksjon og god holdbarhet er det det foretrukne urverket for både nye klokkeentusiaster og folk som har lang erfaring med klokker. På baksiden av klokken er det også innsyn til urverket.

Kort oppsummert kommer de nye modellene i syv forskjellige varianter, SRPG27 har sort skive med stålkasse og lenke, SRPG29 har blå skive med stålkasse og lenke, SRPG31 har går skive med en grå NATO-reim, SRPG35 har en noe mørkere grå skive med en sandfarget NATO-reim, SRPG39 har blå skive med visere og markører i gull og kommer på en mørkeblå skinnreim, SRPG41 har en stålkasse med sort PVD-coating og brungrå skive, remmen er en sort skinnrem, og sist men ikke minst er det SRGP42 som har en grønn skive kombinert med gullbelagt kasse og en brun skinnreim.

Alle klokkene kommer med kurvet Hardlex glass og er vanntette til 100 meter.

Seiko 5 Sport Military starter på 3.298kr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.