Oris Aquis Date Calibre 400 – debuten til årets kanskje beste nye urverk, 5-dagers verket Calibre 400.

Her hos Christensen har vi allerede fortalt dere om storselgeren Oris Aquis Date her, men i dag har vi en verdensnyhet, fabrikken i Hölstein markerer seg på verdenskartet med Calibre 400, så her snur vi uret først. Et safirglass i baklokket til en teknisk Diver? Dere vil forstå hvorfor, når Oris lanserer et av årets sterkeste horologiske kort, og legger en list av sveitsisk håndverk høyere enn de fleste når opp til i dette prissjiktet, i både 2020 og lang tid fremover.

Oris Calibre 400

Oris har lenge brukt solide SW200-300 automatverk fra Sellita, og med sine manufakturkaliber imponerer de på langt flere fronter enn det som i dag er et ensidig fokus på vertikal-integrering i produksjonen med in-house urverk. Gangreservene har stadig økt de siste par årene, men her har vi et kvantesprang til hele 120 timer – et genuint 5 dagers urverk. I likhet med Calibre 110, deres håndtrukne 10-dagers urverk, er dette et 100% eget design, og produsert av et nettverk av sveitsiske underprodusenter eksklusivt for Oris. En ny og høyere standard er forventet i bransjen, og Oris er en av de første med en 10 års garanti på urverket sin Oris Aquis Date Calibre 400.

Calibre 400 er et twin-barrel verk med to spiralfjærer, rotoren er montert for enveis-opptrekk i et nytt lavfriksjonslager. Calibre 400 har betydelige antimagnetiske egenskaper med både anker og escape wheel i silicon, med store deler av verket produsert uten stållegeringer. Dette gir til sammen en dramatisk 90% reduksjon i påvirkning fra magnetisme, et eksempel på høyteknologisk håndverk som setter en ny standard for bransjen i et tøft år. Selv med den vakre panoramautsikten gjennom safiren i baklokket har vi fortsatt en sterk 300 meters dybderating – og en av årets sterkeste divere i denne klassen.

Ved at denne største referansen fra Oris er valgt som ambassadør for Calibre 400, er det et signal på at diameter-reduksjonen er i ferd med å snu? Samtidig er en muskuløs Diver på 43.5mm fra Oris mer ergonomisk enn det meste over 42mm, og med en ergonomisk form og kvalitetslenke sitter denne komfortabelt selv på smalere håndledd.

Oris Aquis Date Calibre 400

La oss være ærlige, den vakre blå degraderte skiven fortjener et stort lerret, og er her i særklasse med de klassiske Aquis-sverdviserne og applikerte kraftige indicer med et generøs midtseksjon i Super-Luminova. En keramisk bezel og tykk safirkrystall beskytter på dine eventyr, og dette er den første 43.5mm-utgaven med en blå bezel. Urskiven ligner på limiterte utgaver vi har sett tidligere, men er allikevel frisk i en av årets sterkeste farger, og selv med over 40 modeller i serien overrasker Oris fortsatt stadig.

Om det er en en konklusjon her, må det være at et vanskelig 2020 har bare gjort våre venner i Hölstein sterkere. Oris rykker stadig oppover på en minkende liste over sterke, sveitsiske og uavhengige produsenter. Vi betrakter Oris Aquis Date Calibre 400 som en utfordring som det vil være vanskelig å svare på.

OPPDAG ORIS AQUIS CALIBRE 400Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.