Hos oss i Christensen kan vi vel si at dette er et av de siste dypdykkene i nye modeller før Julen er her, og vi føler oss trygge på at vi kan bekrefte 2020 som et av Seiko’s absolutt sterkeste år.

Med 60års jubileum for Grand Seiko, samtidig som vi har markert hele 55 år siden deres første dykkerur – har inspirert Seiko til et enda sterkere fokus på sine særegne kvaliteter, og at verden har fått øynene opp. Det tydeligste tegnet på dette er en diskret reduksjon av diametere i noen nye og sterke modeller, og her har vi to nye ess å vise dere. Som en nytolkning av den såkalte Baby Marinemaster – serien som startet med SPB077 i 2018 er disse to en strammere, og mer moderne tolkning av den opprinnelige klassikken 6159-7001  fra 1968.

Kasse og bærekomfort

Kassen i SPB185 og SPB187 er fortsatt kraftig, men smalere på 42mm, med en slankere tykkelse på 12.5mm. Dette er en liten reduksjon mot en SPB077 på 44mm, og det betyr mye i en Seiko Prospex.

Mens Baby Marinemaster i sort, blått eller grønt føles langt slankere enn sine 44mm på armen, kan vi trygt si at 42mm fra Seiko er en svært behagelig opplevelse, da ergonomi er meislet inn i sjelen til Seiko. Kassen er lett gjenkjennelig med sine brede skuldre, og de små detaljene som overgår sveitsisk håndverk i langt høyere prisklasser.

Hva med lenke da?

Den 20mm lenken er i massivt stål, og i samme design som Baby MM, et stort kompliment, da dette er en av de desidert beste og mest komfortable lenkene hos Seiko Prospex. Med børstete ledd, polert i ytterkant og mellomleddene lysfangende avfaset og polert i endene, er det en solid men myk følelse på håndleddet. Inntrykket understrekes av kassen, med børstet topp, vinklet og intrikat polert underside, og kronen velkjent plassert klokken 4.

Urverket

Med sitt nå velkjente 6R35 automatverk har vi, til tross for blyge tall fra Seiko, som regel en nær-COSC presisjon som nok en gang understreker inntrykket av en tool watch som er mer enn summen av sine deler. Seiko har valgt to distinkte uttrykk på disse sterke nye modellene, SPB er en ren Tool Watch og en barsking, med en matt sort skive og en bezel i børstet stål. SPB187 er en friskere variant med en vakker mellom-marineblå farge på skiven og en sort bezel.

Tallskiven

Begge urskivene har en frisk fargeklatt i den Seiko-typiske lollipop-sekundviseren med sin ‘trafikklys’- ende i hvitt og sort. Indeksene er kraftige, og de skarpt avfasede viserne like distinkte som de er et ekko av Seikos klassiske formspråk fra de siste 50 årene.

Konklusjon

Detaljene fanger virkelig blikket, og lesbarheten inviterer til å faktisk kjøpe den våtdrakten du har drømt om, dybdetesten for 200 meter er ikke ment for et skrivebord, ta dette som en inspirasjon for eventyr i 2021. I både SPB 185 og SPB187 er alle de riktige detaljene på plass, kraftig safirkrystall som beskytter urskiven, automatverket 6R35 har i dag hele 70 timers gangreserve, mens trykktesten til 200 meter er en betryggende bakgrunn for en sjarmerende, stilsikker og moderne Diver. Små inspirasjoner fra et vintage formspråk er tilstede, men begge snakker sitt eget og selvsikre språk, dette er absolutt et tegn på at 2021 kommer, og det blir et godt år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.