På rekordtid har sveitsiske Norqain etablert seg som et av de mest spennende merkene i klokkeverdenens mellomklasse. På knappe tre år har det frittstående merket lansert en bred og tiltalende kolleksjon, som for alvor vitner om den solide kompetansen og erfaringen som besittes av det familieeide selskapet. Nylig ble sløret trukket av de helt nye Neverest-modellene – og med sitt sporty design og imponerende tekniske egenskaper er lanseringene et tydelig bevis på at Norqain satser mot toppen.

Solid plassert i Norqains «Adventure»-familie, tar de nye Neverest-klokkene plass ved siden av allerede sterke kort som Adventure Sport, Adventure Sport Chrono og Adventure Sport Chrono Day/Date. Med sitt navn, hvis inspirasjon stammer både fra verdens høyeste fjell (Mount Everest) og det engelske «Never rest», er budskapet om klokker som tåler de fleste tenkelige utfordringer tydelig.

Adventure Neverest og Adventure Neverest GMT

Basemodellen Adventure Neverest har fått selskap av Adventure Neverest GMT, for de som ønsker muligheten for visning av flere tidssoner. Begge modellene er sluppet i flere ulike farge- og materialvarianter, som alle leveres med urkasser av rustfritt stål (316L), med eller uten sort DLC-behandling. I kombinasjon med valg av enten lenke, tøy eller gummirem gir det ytterligere mulighet for å finne noe som appellerer til egen smak.

Sammenlignet med eksisterende modeller i samme familie, reduseres fysisk størrelse på begge nyhetene. Det betyr en 41 millimeter stor urkasse for GMT-varianten, mens basemodellen legger seg på 40 millimeter. Sammen med en reduksjon i høyde, legger det til rette for høy bærekomfort på de fleste håndledd.

Adventure Neverest leveres i skrivende stund i tre ulike standardutgaver, henholdsvis i stål med hvit «Glacier»-skive (inspirert av Khumbu-isfallet på veien mot Mount Everest), i stål med grønn og sort skive i det velkjente Norqain-mønsteret, eller i den spesielle «Night Sight» hvor kassen er DLC-belagt og hele den beige skiven er i selvlysende materiale. Det forvandler klokkens karakter fullstendig i mørke omgivelser. Detaljer som ripesikkert og dobbelt anti-refleksbehandlet glass, samt keramisk bezel-innlegg (på utgavene uten DLC) understreker merkets fokus på detaljer.

Neverest GMT på sin side er tilgjengelig i tre ulike varianter, hvor fargene grønn, blå eller oransje kombineres med sort grunnfarge på tallskiven. Sistnevnte kommer i en sort DLC-behandlet urkasse, mens de to andre leveres i børstet stål. Ved hjelp av en ekstra timeviser (som gjør én full rotasjon per 24 timer), den indre 24-timersskalaen og den dreibare bezelen, kan brukeren enkelt holde tiden i flere tidssoner. Delt inn i to farger fungerer den skrånende indre bezelringen samtidig som dag/natt-indikator.

Solid bransjeerfaring og manufakturavtale


Da Norqain i fjor inngikk avtale med den anerkjente urverksprodusenten Kenissi om produksjon av manufaktur-urverk, vakte det oppsikt i entusiastmiljøet. For uinnvidde kan det nevnes at Kenissi i hovedsak er eid av Tudor, og dermed leverer alle Tudors manufaktur-urverk. Samarbeidet tydeliggjorde samtidig hvilket kontaktnett og bransjeerfaring som befinner seg på eiersiden av Norqain.

En rask titt avslører nemlig at sjefen, Ben Küffer, på tross av sin unge alder har solid erfaring, senest som Brand Manager for velkjente Breitling. Med seg på laget har han også sin far, Marc Küffer, Ted Schneider og Mark Streit. Førstnevnte fyller rollen som styreleder i Norqain og kan vise til nesten 50 års fartstid i klokkebransjen, herunder som langvarig CEO for den svært anerkjente underleverandøren Rowenta Henex og 25 år som medlem av «Board of Directors of the Swiss Watch Industry Association».

Schneider på sin side er sønn av tidligere eier og CEO i Breitling, Théodore «Teddy» Schneider, som i 2017 solgte Breitling til CVC Capital Partners etter nesten 40 års familieeierskap – og dermed bokstavelig talt har vokst opp som et medlem av sveitsisk klokkeindustri. For å forankre det hele har man også knyttet til seg ishockeylegenden Streit som deleier og ambassadør. Han er en legende langt utenfor landegrensene i alpelandet, og kan vise til bragder som vinner av Stanley Cup og flest kamper noensinne i NHL.

Summen av erfaring og økonomiske muskler er at Norqain kan levere høy kvalitet og uten kompromisser, fra første stund. For Adventure Neverest og Neverest GMT resulterer samarbeidet med Kenissi også i bruken av manufaktururverkene NN20/1 og NN20/2, som begge deler alle viktige egenskaper og kun skilles av GMT-modulen. Det betyr blant annet høy motstandsdyktighet mot ytre påvirkning som slag, støt og magnetisme, høy nøyaktighet, samt en imponerende gangreserve på 70 timer.

Med en kvalitet på både innside og utside som overbeviser, vil uansett modell fra Neverest-serien være et meget godt alternativ, uansett utfordring – enten det er en rolig hverdag eller en ekspedisjon til et av verdens ugjestmilde steder.

Bestill modellene her

Se hele kolleksjonen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.