In-house urverk, 5 dagers gangreserve og en pris som overrasker klokkeekspertene.

Tradisjon og historie er ofte det som forbindes med Baume & Mercier, grunnlagt i Genève i 1830. Med lanseringen av Baumatic er det innovasjon og revolusjon som er stikkordene. Klokkene med merkets egne Baumatic-urverk er nå tilgjengelige hos Urmaker Christensen. Kolleksjonen består av åtte elegante ur, med fire unike egenskaper og priser fra 27.440 kr.

I Baumatic-serien er det det indre som virkelig teller, i tillegg til et elegant og pent ytre. Det nye kaliberet fra Baume & Mercier løser nemlig mange av utfordringene med standard mekaniske urverk, ved å fokusere på fire utvalgte områder:

  • Gangreserve
  • Nøyaktighet
  • Antimagnetisme
  • Holdbarhet

Gangreserve

Gangreserven til et standard mekanisk automatikk urverk varierer fra 40 til 70 timer når det er trukket helt opp. Samtlige Baume & Mercier Baumatic-klokker har en gangreserve på 120 timer, altså hele 5 dager. Det betyr at du kan legge fra deg klokken i samtlige langhelger i mai og den vil fortsette å gå presist når du tar den på igjen og er klar for ny arbeidsuke.

Nøyaktighet

En standard mekanisk klokke behøver regelmessig stilling av tid på grunn av den daglige variasjonen på mellom 20 og 30 sekunder. Baumatic sørger for en nøyaktighet helt ned til mellom -4/+6 sekunder per dag. Dette fører til en upåklagelig nøyaktighet også gjennom hele gangreserven.

Antimagnetisme

Magnetisme påvirker mekaniske urverk på mange forskjellige måter, blant annet kan det føre til at klokken stopper, eller at den viser feil tid. Baume & Mercier Clifton Baumatic er utviklet til å tåle hele 1,500 Gauss, en motstandsdyktighet som er hele 25x høyere enn den gjeldene ISO-standarden.

Holdbarhet

Et mekanisk urverk er som et finstemt instrument, bestående av et utall miniatyrkomponenter. De kontinuerlige bevegelsene resulterer i friksjon og slitasje, som kan reduseres med smøring. Kvaliteten på de ulike delene og smøringen som er brukt i Baumatic gjør det mulig å forlenge serviceintervallene fra 2-3 år til mer enn 5 år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *