Skrevet av: Jørgen Erdahl

For enkelte er kanskje Victorinox mest kjent som produsenten av den originale “Swiss Army Knife”, men i klokkekretser har det sveitsiske selskapet også gjort seg positivt bemerket med sine robuste og røffe klokker til fornuftige priser – med INOX-familien som det kanskje beste eksempelet.

Den populære kolleksjonen har nemlig klart å kombinere et barskt ytre med et design som appellerer og en pris som kan rettferdiggjøres. Med den helt nye Dive Pro håper selskapet å spinne videre på suksessen, i en familie som retter seg spesielt mot det våte element.

Nye Victorinox Dive Pro ref. 241997.

Allerede ut av startblokkene er det klart at nyheten er i nær slekt med tidligere dykkermodeller fra Victorinox. Fortsatt er designet preget av sterke og definerte linjer, i det som fort sender tankene mot både militære og sivile innsatsenheter. Her er det fokus på å tåle uansett utfordring som har dannet bakteppet og både mellomkassen og øvre del av bezelen formes rundt det firkantede, mens krone, tallskive og bezelen for øvrig bryter det hele opp med sine mykere sirkulære linjer.

Som seg hør og bør for en dykker har bezelringen en stor selvlysende insert klokken tolv, samt tydelige markeringer for avlesning av medgåtte minutter. Denne kan kun dreies én vei og taggene langs ytterkanten sikrer godt grep også ved bruk av hansker. Fokus på det lettleste brer seg også videre til timeindeksene og viserne, som med rikelige menger selvlysende materiale (Super-LumiNova) vil gi meget god lesbarhet også i mørke omgivelser.

Automatikk eller kvarts

Ved lansering er det totalt 8 ulike referanser som entrer scenen. Fire med batteridrevet (kvarts) urverk på innsiden og fire med et selvtrekkende mekanisk urverk. Førstnevnte utgaver leveres med velkjente Ronda 715, mens sistnevnte blir utstyrt med like velkjente SW 220 fra Sellita. I begge tilfeller betyr det sveitsiske urverk av høy kvalitet og med god nøyaktighet. En fiffig detalj er valget om å plassere kronen ulikt på de to variantene, som også avsløres av lett forskjellig tekst på tallskiven.

Sammen med den robuste urkassen og ripesikkert safirglass betyr det dykkerklokker som er godkjent i henhold til ISO 6425, med en oppgitt vanntetthet til 300 meter. ISO-standarden setter også krav om at klokkene skal tåle sand, støt og vibrasjoner, samt ha høy toleranse for magnetisme uten at man opplever unøyaktighet eller påvirkning av urverket.

Victorinox byr videre på to ulike alternativer for den 43 millimeter store urkassen – stål eller titan – og inkluderer valget for begge typer urverk. Disse produseres av selskapet selv ved deres anlegg i Delémont og er en kunst de tidligere har vist seg å beherske meget godt. Det betyr at brukeren selv sitter med en stor grad av valgfrihet, avhengig av eget behov eller ønske. Med den mørkere fargen på titan, samt reduksjonen i vekt, vil det samtidig gjøre at klokkene oppleves ganske ulike på håndleddet, både visuelt og i fysisk tilstedeværelse.

For å ytterligere valgmuligheter leveres Dive Pro med en rekke ulike (og tidvis fargerike) remalternativer, som enkelt kan byttes uten bruk av verktøy. Disse inkluderer gummi, paracord (fallskjermsnor), lær, lenke og flere andre.

Det maskuline ytre og de sporty detaljene kan fort vise seg å være ingredienser som appellerer til de som ønsker noe som skiller seg litt ut – og kombinert med Victorinox’ velkjente kvalitet fremstår totalpakken som et tøft og høyst kapabelt alternativ innen den tett befolkede kategorien dykkerklokker.

Nye Victorinox Dive Pro ref. 241997.

Victorinox Dive Pro vil få en norsk veiledende pris som starter på 8.995 NOK for stålutgaven med kvartsurverk og strekker seg opp til 19.995 NOK for utgaven med urkasse av titan og mekanisk urverk på innsiden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *