Skrevet av: Jørgen Erdahl

Franske Baltic lanserer en helt ny familie – Hermétique Tourer. Fire varianter som alle henter sin inspirasjon fra klassiske feltklokker og ujålete funksjonalitet.

Med et bakteppe preget av både eventyrlyst og militær konflikt, vokste behovet for robuste og kapable feltklokker (field watches) for alvor frem rundt midten av forrige århundre. Enten det var fjell som skulle bestiges eller poler som skulle nås, var nøyaktig tidsvisning, god lesbarhet og bestandighet mot ytre elementer særs viktige ingredienser.

Fire varianter av nyheten Hermétique Tourer.

Baltic har også tidligere latt klassiske feltklokker være en del av inspirasjonen, med HMS-familien som det kanskje mest åpenbare eksemplet. Med introduksjonen av Hermétique går man imidlertid enda et hakk lengre mot det ujålete, i det som fort kan seile opp som en ny publikumsfavoritt fra det populære mikromerket.

Hermétique Tourer

Med lanseringen av Hermétique Tourer forsøker Baltic å både fange styrkene til en felt- og ekspedisjonsklokke, samtidig som man beholder akkurat nok versatilitet og eleganse til å gjøre klokkene til anvendelige hverdagskompanjonger.

Grunnoppskriften kjenner vi på mange måter igjen, hvor en 37 millimeter stor og 10,8 millimeter høy urkasse i rustfritt 316L stål kombineres med et dobbelbuet safirglass. Sammen byr de på visuelle vibber fra en svunnen tid – og i kanskje enda større grad om man kombinerer totalpakken med selskapets “beads of rice”-lenke.

Sett fra siden finner vi en børstet finish som går horisontalt langs kassesiden og sirkulært på remfestene. Her finner man også en krone som er integrert i kassen, og som derfor gjør klokken egnet for bruk på både høyre og venstre håndledd. For å bryte opp og som en liten motvekt til det robuste, har Baltic valgt en polert bezelring. Det gir klokkene et aldri så lite hint av kjærkommen eleganse.

Kraftig buet safirglass og indekser og tall i selvlysende materiale.

Med 150 meters oppgitt vanntetthet og fokus på det lettleste, beholdes også det funksjonelle bakteppet. Studert nærmere finner man imidlertid uvanlig forseggjorte detaljer, med eksempler som klassiske sprøyteformede visere og timeindekser som i sin helhet er produsert i selvlysende materiale med Super-LumiNova. Legg også merke til den sektorinndelte tallskiven, hvor en sort ytre ring ligger som en ramme for fargen i senter. Førstnevnte er i tillegg dekorert med en klassisk “railway”-minuttskala og sammen med nevnte indekser og tall skapes både dybde og liv.

De fire ulike fargevariantene – grønn, beige, blå og brun – som introduseres på lanseringstidspunktet, deler alle et selvtrekkende Miyota 9039-urverk på innsiden av kassen. Det er et velprøvd og fornuftig alternativ i sin prisklasse, som kan skilte med 42 timer gangreserve.

Alt i alt fremstår Hermétique Tourer som et gjennomtenkt og godt utført tilskudd til Baltics etter hvert rikholdige kolleksjon – hvor man lykkes i å fremheve feltklokkens klassiske styrker og krydre det med selskapets særtrekk på en fin måte. Det kan fort vise seg å være en suksessoppskrift.

kr 7 400 Fra kr 666 per måned
kr 7 400 Fra kr 666 per måned
kr 7 400 Fra kr 666 per måned
kr 7 400 Fra kr 666 per måned

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *