Bilde

I et sterkt 2020 for Seiko kom det tre slankere utgaver i Alpinist-serien fra Seiko, men den elskede tradisjonelle varianten med intern kompassbezel kom i en egen europeisk og frisk isblå utgave. Nå allerede i den andre uken av januar slippes den nye Seiko Prospex SPB201J1 Mountain Sunset.

Seiko Prospex Alpinist SPB201J1 Ltd Mountain Sunset 2021

I en elegant underspilt gråtone er den klar for vinteren, med en Prospex-X på skiven er dette uret en naturlig del av familien, og har en nyfunnet mer formell stil i samme forseggjorte kasse

Vi kjenner igjen den tradisjonelle urkassen med en egen krone kl 4 for en intern kompassbezel, og samtidig har Alpinist her et skarpere utseende enn vi er vant til. Alpinistserien har lenge vært elsket av entusiaster på Instagram, Facebook og klokkefora, dette er en helt spesiell japansk Field Watch – design, og har en historie helt tilbake til 1959 og Seikos Laurel – kolleksjon.

Hvorfor Alpinist? Jo, dette er det japanske svaret på den eviggrønne Explorer, i sin opprinnelige form et kraftig ur for eventyrere og fjellklatrere, en perfekt enkel tool watch.

I dag er dette en mer dressy, slank og stram form som lettere finner et hjem under en skjortemansjett, men vi ser tydelig spor i SPB201J1 fra opprinnelsen. Kjenner dere historien får man et ekko fra midten av forrige århundre, i en tid preget av en annen type utforskende eventyrere enn i dag, uten GPS, digitale pulsmålere og satellitt-nødpeilesendere, godt isolert med Gore-Tex og Kevlar på kroppen.

Fra Laurel til Champion-serien var Alpinistnavnet i katalogen til Seiko frem til 1964, for så å bli plukket frem igjen til stor applaus 31 år senere. Dette er altså siste utgave av denne klassiske Alpinist – selv uten navnet synlig, men en X fra Prospex tydelig fremme på urskiven, for dette er fortsatt et sportsur som tåler en topptur. Men vi kan vel si at dette er en penere utgave, nå med fjorårets cyclops til datovinduet, og på en håndsydd perfekt vintage skinnrem i et klassisk two-stitch design. Perfekt for de stadig flere som er ute etter nettere mål på klokken, og et ekko tilbake til fortiden nok en gang?

Om noe er Alpinist i dag enda mer hardfør enn tidligere, med 200 meter dybderating, safirglass og et bedre urverk enn noensinne, arbeidshesten 6R35 med hele 70 timers gangreserve. Med sine perfekte 39.5mm diameter og en ergonomisk 46.5mm lug to lug, ber Alpinist om en fornyet plass i historien.

Kombinasjonen av en velformet kasse i polert og børstet stål kler den stålgrå skiven absolutt, som er rammet inn av en smal, perfekt proporsjonert polert bezel. Vi har her fortsatt en intern kompassbezel med krone kl 4, og de perfekte detaljene i diskrete, polerte og skarpe avfasede kanter i en børstet kasse. I motsetning til de tre nye mindre utgavene har vi her fortsatt de typiske kraftige kronebeskytterne som omfavner en kraftig skrukrone, kjennemerket til en Alpinist.

 

 

Seiko Prospex Alpinist SPB201J1 Ltd Mountain Sunset 2021

kr 9.298

Modellen er begrenset til 2021 eksemplarer og har forventet levering ved bestilling nå i Mars.
Depositums betaling av dette produktet er bindende.

Varenummer: SPB201J1 Kategorier: , Stikkord: , ,
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.