Historien bak den nye kolleksjonen

Grand Seiko har aldri vært redde for å bruke naturen som inspirasjon i sine design. Vi har de siste årene sett klokker med designelementer fra både snø, vulkaner, skoger, og kirsebærtrær. I 2019 introduserte Grand Seiko en serie med fire klokker i Heritage kolleksjonen som representerte hver sin årstid, kalt «Seasons-collection». Dette var en serie klokker produsert i begrenset opplag og kun til salgs i USA, til undertegnedes store frustrasjon.

Men nå ser det ut som om Grand Seiko entusiaster verden over har blitt hørt, for i dag lanserte det japanske merket en ny «Seasons»-kolleksjon, denne gangen ikke i begrenset opplag, og tilgjengelig over hele verden. Som navnet tilsier er det fire klokker, en for hver årstid, og hver med forskjellige designelementer fra sin respektive årstid.

Fellestrekkene for de nye modellene

La oss starte med fellestrekkene for modellene, det er to forskjellige urverk representert, 9R66 og 9S86. Grand Seiko entusiaster vil umiddelbart gjenkjenne disse verkene som Spring Drive og Hi-Beat med GMT-funksjon. Klokkene er en del av «Elegance Collection» og kassen i stål har vi sett i tidligere modeller i samme kolleksjon. Kassen på alle modellene er rund med forholdsvis korte lugs som gjør de perfekte for bruk på rem. Det er litt forskjellig dimensjoner på kassene, Hi-Beat-klokkene (vår og sommer), har en kasse som måler 39.5mm i diameter og er 14.1mm tykk. Spring Drive-klokkene (høst og vinter) måler 40.2mm i diameter og er 14mm tykke. Alle klokkene har buet safirglass og innsyn til de flott dekorerte verkene via baksiden. Så til det som gjør disse modellene spennende, skiven. Hver klokke er inspirert av en av de 24 fasene japanere har på året, kjent som Sekki på japansk.

Vår (SBGJ251, «Shunbun»)

Dette er når våren er på sitt beste, når de kalde nettene er helt bort og planter begynner å blomstre, vi ser dette i den grønne skiven og rosegull-fargen på GMT-viseren og skriften.

sbgj249

Sommer (SBGJ249, «Shōsho»)

Når sommeren er på sitt varmeste og regnet er borte (i Japan altså). Skiven forestiller små bølger som dannes på de mange innsjøer og tjern man finner over hele Japan.

Høst (SBGE271, «Kanro»)

Det er tiden på året der kveldene begynner å bli merkbart lengre, og temperaturen faller under null på natten. Skiven er en mørk brunfarge med tekstur som minner om blader, GMT-viser og skrift i en dyp gulfarge representerer bladene som fortsatt sitter på trærne.

Vinter (SBGE269, «Tōji»)

Den mørkeste og kaldeste tiden på året, når dagen er på sitt korteste. Skiven har en fin frost-tekstur, og representerer snøen som legger seg over landskapet. GMT-viseren og skriften representerer de siste solstrålene.

Designspråk og mesterhåndverk

Disse klokkene glir rett inn i Grand Seiko’s sortiment, og designspråket er arketypisk Grand Seiko, en kombinasjon av alt de er kjent for. Det flotte poleringshåndverket på alle overflater, de intrikate skivene og spennende fargekombinasjonene, og ikke minst de svært nøyaktige og avanserte urverkene; alle egenskaper vi kjenner godt til fra Grand Seiko, representert i én klokke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.