Tekst: Kenneth Gjerde / Owup.no

Garmin har virkelig gjort sitt inntog i ur-bransjen de seneste årene og med Garmin sitt siste tilskudd, Garmin Marq, setter de en ny standard for hva en klokke kan gjøre. Serien består av fem avanserte klokker, hver spisset mot en type aktivitet.

Enten du klatrer opp de høyeste fjellene eller er inspirert av de som gjør det, vil MARQ™ Adventurer inspirere deg til å fortsette. Ingen annen moderne toolwatch har smartere funksjoner, topografiske kart og stigningsdata i sanntid rett på håndleddet. Hvis du skal ut på eventyr i høyden, jakte på fjellet eller i skogen, overvåker pulssensoren på håndleddet intensiteten i tillegg til pulsvariasjon for å beregne stressverdi. Følg din egen vei med innebygde ABC-navigasjonssensorer og en inngravert 360-graders kompassbesel. 

Garmin Marq Adventurer har et hus av titan, mens safirglass skal sørge for at de ikke riper seg opp med det første. I smartklokkemodus holder de koken i opptil tolv dager på én lading. Her får du altså alt av treningsfunksjoner, navigeringsfunksjoner med et 1:100 000 topo-kart over hele Europa og kart over skianlegg samt måling av blodets oksygenmetning relatert til opphold i høyden. I tillegg kan mer detaljerte topokart kjøpes/lastes ned separat. Alle smart-funksjoner er selvfølgelig også på plass i tillegg til at klokken kan fylles opp med musikk og kobles opp med Spotify direkte. Klokkene har hele 32 gigabyte internminne, som kan brukes til musikk, treningsøkter, planlagte ruter osv. Alt dette toppes med en italiensk vacchetta-lærrem som eldes vakkert for å løfte stilen, mens det formsydde designet sørger for en enestående passform under ekstreme forhold.

Garmin MARQ er ikke bare en klokke, men et verktøy som nærmest vil fungere som en turkamerat eller en hjelper for de som er på jakt. Den innehar nemlig mange egenskaper som gjør Garmin Marq Adventurer til den perfekte jaktpartner! Her har du fem gode grunnen til hvorfor MARQ Adventurer bør være med på jakt i år.

1. Tilkobling til hundepeiler

Garmin ALPHA HundepeilerMange nytter også hunden sin som hjelpemiddel og jaktkamerat. Med MARQ Adventurer kan du enkelt koble klokken opp mot hundepeileren, som betyr at du kan stå med våpenet klart og følge hunden på klokken, mens hundepeileren ligger i sekken. Det å vite akkurat hvor hunden din er til enhver tid vil for de fleste også være en stor trygghet. Ikke bare for å vite hvor den er å jager, men også i tilfelle det skulle skje noe. En ekstra trygghet når en har med sin beste venn på jakt. MARQ Adventurer er kompatibel med hundepeilerne Alpha® 50 og Alpha® 100 fra Garmin.

2. Topografiske kart

Garmin Topografisk kart

Det og få et kjapt overblikk over topografien der du befinner deg, når du er på jakt, kan være en kjempefordel og kan utgjøre forskjellen på om en kommer tomhendt hjem eller om en vender hjem som jaktens konge. Å kunne få et overblikk av terreng og høydedrag, samt hvilken vegetasjon som er i området en beveger seg mot vil absolutt kunne være til god hjelp. En sparer tid og planleggingen blir mye enklere.

3. Ekspedisjonsapp

Garmin ekspedisjonsappKlokken har innbygd en ekspedisjons applikasjon. Denne applikasjonen gjør det mulig for deg å ivareta batteriets levetid enda lenger enn når den er i sitt vanlige smartmodus(12 døgn). I ekspedisjonsmodus vil batteritiden vare omtrent en måned, og fungerer derfor perfekt om en har tenkt å oppholde seg, for eksempel i fjellet, over en lang periode. Fire uker sammenhengende på fjellet kan virke forlokkende på noen og enhver. Når du setter klokken i ekspedisjonsmodus vil den markere din posisjon en gang i timen, slik at en hele tiden vil vite nøyaktig hvor en befinner seg.

4. Sporlogg

Garmin Marq Sporlogg

Har du funnet en rute med mye ryper, men det begynner å bli sent på kveld og mørket kommer snikende? Lagre løypen på klokken og gå samme rute i morgen da vel! En av de virkelig store fordelene med denne klokken når du er på jakt er muligheten til å lagre løypen en har gått, slik at en kan gå den igjen en annen gang. Planlegger en for eksempel å gå en langtur på nytt, men ønsker å gå noen andre sporvalg, kan en ganske enkelt redigere veipunkter og spor . Var det en spesiell plass du ønsker å komme tilbake til, så kan en markere denne også, så slipper en drømme om alt som kunne vært!

5. Høydemåler og barometer

Garmin MARQ Barometer

Klokken er også utstyrt med både høydemåler og barometer. To meget nyttige hjelpemiddel når en er på jakt. Med dette kan du alltid ta forhåndsregler når det kommer til høyden og du slipper å bli overrasket av dårlig vær. Dette gir både en sikkerhet for deg og trygghet for de hjemme.

Garmin Marq Adventurer er et meget nyttig verktøy å ha med seg på jakt. Ikke bare gir den deg fordeler som kart, sporlogg og visning av hunden fra hundepeileren. Den gir deg også økt sikkerhet og trygghet i et røft miljø, slik at din lidenskap skal bli så artig og trygg som mulig!

Så pakk sekken og ta med deg Garmin Marq Adventurer og bikkja på jakt!

God jakt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.