Skrevet av: Jørgen Erdahl

En strålende ny modell – hvor tallskiven gir deg en smak av Suwasjøens krusninger.

Siden den spede introduksjonen i 2020 har Evolution 9-designet tatt mer og mer plass i Grand Seikos rikholdige katalog. Det inkluderer publikumsfavoritter som SLGH005 og SLGA009, som deler alle vesentlige ytre designelementer, men byr på individuelt krydder i form av ulik mekanikk på innsiden av kassen. Hvor førstnevnte kunne skilte med et tradisjonelt mekanisk urverk, var det nyeste generasjon Spring Drive-urverk som var å finne som motor på SLGA009.

Nytt

Helt nye SLGA021 er en velkommen linjeutvidelse av sitt nære søsken – og er samtidig å regne som en standardmodell av 140th Anniversary Limited Edition “Lake Suwa” med referanse SLGA007, men nå uten gulldetaljene som denne hadde på sekundviser og logo. Grunnoppskriften med både SLGA021 og SLGA007 er identisk, men i tråd med Grand Seikos sterke knytning mot naturen byr nyheten også denne gang på en tallskive hvor både farge og mønster er ment å imitere lette krusninger på Suwasjøen i tiden rett før solnedgang.

Navnet Suwasjøen ringer kanskje ingen bjeller for mange her hjemme i Norge, men inspirasjonskilden ligger sørøst for Shinshu Watch Studio, hvor klokkene i familien produseres. Studert på nært hold skuffer tallskiven definitivt ikke, og nok en gang beviser Grand Seiko at de befinner seg helt i verdenstoppen innen fagfeltet.

Velkjent

Da Grand Seiko dro sløret av Evolution 9-designet i 2020 var også de nye fysiske attributtene viktige for totalopplevelsen og bærekomforten. Det beholdes i nyheten, som kan vise til en urkasse i rustfritt stål som måler 40 millimeter i diameter og har en behagelig høyde på 11,8 millimeter. Synlig gjennom glasset i baklokket finner man 9RA2, som både byr på en mer innbydende visuell opplevelse enn tidligere generasjoner, samtidig som man nå klokelig har flyttet gangreserveindikatoren bort fra tallskiven.

Legg i den forbindelse merke til blånerte skruer og pene polerte skråkanter som pynter opp mot det sandblåste og litt industrielle. Bruken av Spring Drive betyr også en silkemyk flyt på sekundviseren og meget høy nøyaktighet, hvor avviket er oppgitt til +/- 0,5 sekunder per dag.

Førsteinntrykk

Totalresultatet blir også av det meget vellykkede slaget og et Grand Seiko i toppform, hvor en mørk blå farge og krusningene i relieff på skiven endrer klokkens karakter merkbart fra sin hvite motpart. Utover den åpenbare fargeforskjellen, skapes i tillegg en sterkere kontrast mot timemarkørene og viserne, som på sin side glimrer med sine vakre fasetter og skinnende finish.

Kombinert med de velkjente ingrediensene på urkassen og lenken – som inkluderer definerte kanter, vinkler, børsting og sylskarp «Zaratsu»-polering – skapes en totalpakke som klarer å kombinere det moderne og tradisjonell på samme tid. En oppgitt vanntetthet til 100 meter, datovisning, en børstet finish på bezelringen og et ripebestandig safirglass er alle viktige ingredienser som gjør totalpakken godt egnet for norsk hverdagsbruk. Samtidig er klokken elegant nok til å kunne akkompagnere dressen når høytidene banker på døren.

Grand Seiko Evolution 9 Spring Drive 5 Days Lake Suwa SLGA021 er rett rundt hjørnet og du vil snart kunne se i butikken hos Urmaker Christensen.

1 thoughts on “Førsteinntrykk: Grand Seiko Evolution 9 Spring Drive 5 Days Lake Suwa SLGA021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *