Skrevet av: Jørgen Erdahl

Med introduksjonen av MARQ-serien forsøkte Garmin å kombinere det robuste og sporty med det eksklusive og elegante. Nå er andre generasjon på plass – og med en ny AMOLED-fargeskjerm med touch og oppgradert funksjonalitet, håper Garmin nok en gang å fange oppmerksomheten til de som vil ha det ypperste selskapet kan tilby.

MARQ Adventurer, MARQ Athlete, MARQ Aviator, MARQ Captain og MARQ Golfer

Nytt
Generasjon 2 lanseres i fem ulike varianter, som alle byr på en rekke små og store forbedringer sammenlignet med førstegenerasjonen, som så dagens lys tilbake i 2019. Det inkluderer både synlige og mer usynlige oppdateringer og i stor grad nye tekniske løsninger, herunder et vell av nye muligheter for måling av trening, golf og øvrig aktivitet.

Den kanskje viktigste nyheten – og selve blikkfanget – er imidlertid den nye touchskjermen, som med AMOLED-teknologi og en oppløsning på 390 x 390 piksler byr på både økt brukervennlighet, bedre lysstyrke og klarere farger. Skjermen i seg selv er riktignok ikke helt ny for Garmin, og observante lesere vil huske at selskapet benytter en tilsvarende variant i den populære EPIX 2.

Verdt å merke seg er også at Garmin, på tross av den nye og kraftkrevende skjermen, har økt batteritiden på andregenerasjons MARQ. Den oppgis nå til 16 dager i normalmodus og opp til 21 dager med batterisparing på. Ved bruk av GPS-mode får du ut 42 timer om du kjører på med maks nøyaktighet eller opp til 14 dager i såkalt “Expedition GPS”-modus.

Selve GPS-funksjonen har også fått et løft, for den inkluderer nå Garmins nye SatIQ-teknologi, som sammen med Multi-Band GNSS gjør det mulig å benytte og kombinere posisjonsdata fra alle de store tilbyderne av satelittbasert navigasjon. Støtte for bruk av ulike frekvenser er også med å øke nøyaktigheten, spesielt i områder med mye forstyrrelser i form av bygninger, fjell eller annet. Garmin har i tillegg valgt å forhåndsinstallere TopoActive-kart, som kan utvides med ytterligere kartvarianter om brukeren selv ønsker.

For reiseglade kommer nyeste MARQ med en egen “Jet Lag Advisor”. Denne appen vil komme med forslag til hvordan du best kan tilpasse deg å reise gjennom tidssoner, herunder analysere og komme med forslag rundt inntak av blant annet næring og væske, trening, samt forslag til hvordan søvnsyklusen best kan tilpasses for å raskest mulig komme i normalt gjenge.

Velkjent
Selv om mye er nytt, følger lanseringene i fotsporene til de første utgavene i MARQ-serien. Det betyr en nær identisk urkasse, men som nå kommer i grad 5 titan. Denne har riktignok vokst 1 millimeter i høyden, til 44 x 15 millimeter, men bidrar til gjengjeld med å redusere vekten fra 94 til 85 gram. Den nye skjermen beskyttes fortsatt under et lett buet og ripesikkert safirglass, som får selskap av et keramisk bezelinnlegg. Det gjør klokken velegnet for å tåle røff aktivitet uten fare for sjenerende riper.

De fem ulike modellene kjenner vi også igjen fra tidligere. Disse skilles først og fremst av bezelringens markeringer og lenke/rem, som sikter seg inn på ulike brukergrupper og hvor navnene Adventurer, Athlete, Aviator, Captain og Golfer er forklarende for hvilket bruksområde de kanskje egner seg aller best til.

Førsteinntrykk
Garmin har tatt sin mest påkostede og eksklusive klokkeserie og forbedret den på nær sagt samtlige områder med nyeste generasjon MARQ. Utover de mange tekniske forbedringene, har også det utvendige fått enda større fokus på både materialbruk og finish, som er med å løfte listen enda noen hakk på skalaen over opplevd kvalitet.

Alle forbedringer og robuste materialer kommer imidlertid med en pris, og MARQ Generasjon 2 plasserer seg mot toppen av skalaen også her. Det vil utvilsomt være en bøyg for enkelte, som kanskje vil finne alternativer som Fenix og Epix å være vel så aktuelle.

Tilgjengelighet og pris
Avhengig av variant er veiledende pris i skrivende stund fra 20.099 til 26.299 kroner. MARQ Generasjon 2 er tilgjengelig nå.

 

kr 23 599 Fra kr 2016 per måned
kr 27 199 Fra kr 2316 per måned
kr 28 399 Fra kr 2416 per måned
kr 28 399 Fra kr 2416 per måned
kr 30 849 Fra kr 2620 per måned

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *