Skrevet av: Urmaker Christensen

En flott klokke kan være den perfekte gave til både brud og brudgom.

Tradisjonen med morgengave dagen etter bryllupsfesten er en årelang tradisjon, som lever i beste velgående. Riktignok har gavens natur endret seg gjennom årene – fra i riktig gamle dager være en avtalt pengesum for å vise forsørgerevne, eller å sikre bruden i tilfelle barnløshet – til å bli et uttrykk for gjensidig kjærlighet mellom to mennesker.

I tråd med samfunnets utvikling har det også i moderne tider blitt langt vanligere at ikke bare den ene, men begge ektefellene gir hverandre en oppmerksomhet, dagen etter man er smidd i hymens lenker. Gavens innhold og karakter varierer imidlertid stort, men viktigst for mange er nok ønsket om å gi noe personlig og varig, som speiler deres kjærlighet for sin partner.

Blant de populære morgengavene finner vi definitivt et armbåndsur av god kvalitet. Det er kanskje ikke så rart, all den tid klokken fyller funksjonen både som nyttig verktøy, smykke og stilriktig tilbehør for sin eier. En klokke av god kvalitet representerer også noe tidløst, som med riktig pleie kan sitte rundt håndleddet i mange tiår. Klokkens funksjon som tidsviser gjør det i tillegg enkelt å trekke paralleller til selve ekteskapet, som et symbol på tiden man skal tilbringe sammen. Det gir det hele en ekstra dimensjon.

Store valgmuligheter
Om man velger klokke som morgengave finnes det et utall muligheter, til både kvinner og menn. Tradisjonelt har mange valgt et penere ur, men det kan være vel så romantisk med en klokke man kan bruke hver eneste dag. Her står man derfor fritt til å velge, enten man liker noe enkelt og stilfullt, sporty og fargerikt – eller noe midt i mellom. Viktigst er det kanskje at man velger noe som kan passe sin partners smak og preferanser, men for noe som skal vare i mange år kan det likevel være lurt å gå for noe som er tidløst nok til å tåle tidens tann.

For en klokke som skal vare i mange år, kan det også være lurt å styre unna de populære smartklokkene. De batteridrevne små datamaskinene er blitt et yndet hjelpemiddel i manges hverdag, men har også svært begrenset levetid. Da har en mekanisk klokke langt på vei vært å foretrekke, hvor tannhjul og fjærer er et bevis på både klassisk håndverk og fascinerende mikromekanikk. Ingen regel er imidlertid uten unntak, for mange produsenter leverer også nå batteridrevne urverk av høy klasse, som i likhet med sine mekaniske søsken er ment å vare over lang tid.

Hos Urmaker Christensen fører vi mange ulike merker som sammen dekker et bredt spekter av både stil og pris. I vår butikk vil du garantert finne mange flotte alternativer til morgengaven du ønsker å gi din utvalgte. Vi står klare for å bistå deg i valget – og snart vil også vår gjesteskribent Jørgen publisere noen av sine favoritter fra vår kolleksjon, i en egen artikkel her på nettsidene.

Urmakerens anbefalinger

kr 36 500 Fra kr 3091 per måned

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *