Rado Captain Cook Hi-Tech Ceramic

Rado har lenge vært kjent som «master of materials» på grunn av deres vellykkede eksperimenter med forskjellige materialer i klokkene deres. Et av de beste eksemplene på dette er Rados bruk av keramikk i kasser og lenker. De karakteristiske, sorte, flate klokkene i blank, ripefri keramikk har nærmest blitt noe vi forventer å se i nesten alle nye Rado-klokker. Men i 2017 tok Rado et uventet steg når de lanserte Captain Cook-kolleksjonen. Dette var en kolleksjon dykkerklokker i veldig vintage stil, og med unntak av bezelen var ingen del av klokka i keramikk. Dette var en klokke Rado først laget i 1962, lenge før de utviklet keramikk-teknologien de er så kjent for i dag. Klokkene er oppkalt etter den britiske oppdageren ved samme navn.

Siden 2017 har vi sett Captain Cook-klokkene i flere forskjellige varianter, både 37 og 42mm, i stål og bronse. Men et materiale vi ikke har sett de i hittil er keramikk. Nå har Rado sluppet fire nye varianter i keramikk, en unik blanding av vintage stil og moderne materialer.

vin02451

De nye modellene har fått navnet Captain Cook High-Tech Ceramic. De nye keramikk-modellene er noe større enn vi er vant til, der Captain Cook tidligere kun har vært tilgjengelig i 37mm og 42mm, er Captain Cook High-Tech Ceramic 43mm i diameter, med en høyde på 14.6mm. Dette høres kanskje veldig stort ut, men med en relativt kort lug-to-lug størrelse på 49.8mm er dette en svært bra designet klokke som sitter godt på de fleste håndledd.

Hovedforskjellen på disse nye modellene er naturligvis kassen. Alle fire modellene har keramikk-kasser, men i noe forskjellige varianter. Kassen kommer i sort keramikk, her med en blanding av polerte og børstede flater, og i det som kalles plasma-keramikk. Dette er et materiale som nesten ser ut som stål. Det lages ved å ta hvit keramikk og varme det til ekstremt høye temperaturer i en kontrollert atmosfære, da skifter keramikkens overflate farge til en metallignede farge, men det er altså ikke noe metall involvert i prosessen.

r32128202 uc
R32128202
r32127152 uc
R32127152

Klokkene kommer i tre forskjellige fargekombinasjoner, den første har kasse i børstet, sort keramikk, med bezel og krone i stål for en flott fargekontrast. Visere og markører på denne modellen matcher krona og bezelen. Bezel insert er naturligvis i sort keramikk. Denne modellen tilbys både med lenke i keramikk og med gummirem for en litt mer sporty look.

Den andre modellen er veldig lik den første, men fargekombinasjonene her er litt annerledes. Der den første har krone, bezel og skivedetaljer i stål, har denne pvd-coating i gull. Dette gir hele klokken et mye varmere utseende.

Den tredje og siste modellen er litt forskjellig fra de andre, dette er modellen med plasma-keramikk. Som nevnt tidligere kan dette til forveksling se ut som stål, men det er altså keramikk. Dette er også den eneste modellen som ikke har svart urskive og bezel-insert. Her er det nemlig blå som gjelder. Ståldetaljene ellers er stålfarget, uten pvd-coating.

r32127162 uc
R32127162
r32127156 uc
R32127156

Felles for alle klokkene er at det på baksiden av hvert ur finnes et baklokk med innsyn til urverket gjennom safirglass. Urverket du ser inn til er et automatisk urverk med hele 80 timers gangreserve. Men det er ikke bare på baksiden du har innsyn til urverket, skiven er nemlig også laget i et gjennomsiktig materiale som gir deg innsyn, riktignok med litt tint på skiven slik at den i lite lys nesten ser ut som en normal sort eller blå skive.

Rado Captain Cook High-Tech Ceramic starter på 37.800kr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.