Skrevet av: Urmaker Christensen

Norske Bruvik er først og fremst kjent for sine klokker som tar oss med på eventyr og oppdagelse i en kolleksjon inspirert av norsk natur. Ved hjelp av Rune Bruviks kreativitet har klokkene bydd på det uventede, men likevel beholdt den seriøse finessen for å treffe blink.

Klokker inspirert av det norske oljeeventyret, øygruppen Svalbard eller Prekestolen er imidlertid ikke det eneste som utgjør dagens rike kolleksjon – og med Bruvik Ambassadør viser merket at også klassisk eleganse er noe som beherskes.

Bruvik Ambassadør i fargen “Travel Blue”.

Med ferske nyheter som Arctic Ocean Navigator (herunder spesialmodellen i samarbeid med Kaizers Orchestra) og en raffinert utgave av publikumsfavoritten Svalbard, er det tydelig at Bruvik ikke har ligget på latsiden den siste tiden. De spennende modellene har begge tilført noe nytt til selskapets katalog, som trygt kan sies å være den mest omfangsrike noen gang.

Klassiske eleganse

En fersk modell, som kanskje ikke har skapt like mye blest som sine mange søsken, er Bruvik Ambassadør. Det er heller ikke så rart, for den ferske modellfamilien er nettopp smidd rundt begrepet klassisk eleganse og harmoniske linjer. Her finner man nemlig en klokke som hvisker fremfor å rope, men som likevel byr på elementer vi kjenner fra merkets karaktertrekk.

Å mestre det minimalistiske trekkes ofte frem som det vanskeligste. Her finnes ikke rom for unøyaktighet eller ubalanse – og med Ambassadør lykkes Bruvik både med design og utførelse.

Bruvik Ambassadør kommer i to ulike farger – og leveres med både rem og lenke.

Klokken presenteres i en urkasse av rustfritt stål som måler 40 x 10,4 millimeter. Det er en tidsriktig diameter som gir plass for den solstrålemønstrede tallskiven å skinne, samtidig som høyden gjør at klokken sklir lett under skjorteermet. Både i den tredelte stållenken og på urkassen kombineres børstede elementer med det blankpolerte. Det skaper kontrast og høyner samtidig følelsen av gjennomtenkt kvalitet.

For mer formelle anledninger har Bruvik valgt å inkludere en lærrem med en overflatebehandling som minner om eksklusive remmer av alligator. Denne leveres med foldespenne og gjør det enkelt å endre klokkens karakter på sekunder.

To varianter

Ved lansering er det to ulike tallskiver som tilbys, under navnene Travel Blue og Urban Grey. Begge får selskap av flotte og fasetterte indekser, et datovindu klokken seks og en enkel minuttskala langs ytterkanten. Safirglass og teksten “100M” avslører samtidig at Ambassadør-klokkene ikke bare kan benyttes til pyntede anledninger, men er laget for å tåle hverdagsbruk.

Travel Blue er modellen mange vil peke på som den mest pyntede av de to, med sine toner i blått, sølv og hvitt. Med Urban Grey tar Bruvik med seg litt mer av merkets eventyrlyst inn i modellfamilien, hvor den gule fargen på tallskivens tekst og minuttskala er hakket mer lekent og uformelt enn sitt søsken. Det oppleves fortsatt såpass subtilt at det ikke forstyrrer, men fungerer som et nikk til det som ligger naglet fast i merkets DNA.

Med Bruvik Ambassadør viser merket at de også behersker klassisk eleganse.

Felles for begge utgave er urverket på innsiden av kassen og her finner man et av bransjens mest betrodde arbeidsjern i form av Sellita SW200. Den sveitsiske produsenten har gjennom år vist seg å levere kvalitet til en fornuftig penge, og SW200 er blant de mest gjennomprøvde urverkene man kan finne. Det selvtrekkende urverket byr på 37 timers gangreserve og byr på høy driftssikkerhet og god nøyaktighet.

Bruvik Ambassadør byr på en vellykket total og seiler inn som et strålende supplement i kolleksjonen, enten man ønsker sin første klokke fra selskapet eller er eksisterende entusiast. For modellserien kan fort vise seg å bli nettopp en god ambassadør for selskapets kvalitet og allsidighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *