Baume & Mercier Riviera

1970-tallet var tiåret da den sveitsiske klokkeindustrien lå nede for telling, mange urmakere hadde gått konkurs, og de som var igjen måtte virkelig finne på noe lurt for å ikke lide samme skjebne. Baume & Mercier, i likhet med en håndfull andre produsenter som Audemars PiguetPatek Philippe og Girard Perregaux, bestemte seg for å gjøre noe helt annerledes. Der filosofien tidligere hadde vært et tydelig skille mellom aktivitetsklokker og hverdagsklokker, hvor hverdagsklokkene helst skulle være svært formelle og i edle metaller, bestemte Baume & Mercier seg for å lage noe nytt, en hverdagsklokke som også var sporty. 

De kalte denne klokken for Baume & Mercier Riviera, og med en dodekagonal (tolvkantet) kasse i stål, sort skive med tekstur, og integrert stållenke, brøt den alle normer for hvordan en tradisjonell hverdagsklokke skulle se ut.  

riviera 04702

Riviera

Populært design

I dag, nesten 50 år senere, er denne typen klokke slett ikke uvanlig å se på håndleddene til hverken menn eller kvinner. Denne våren har Baume & Mercier sluppet en oppdatert versjon av denne banebrytende klokken, Baume & Mercier Riviera Baumatic. Det er umiddelbart helt tydelig at denne nye versjonen er en fortsettelse av originalen, den tolvkantede kassen har blitt noe modernisert, både i størrelse og design, men kjernedesignet er fortsatt lett gjenkjennelig.  

riviera 04713

Den oppdaterte Riviera-kolleksjonen kommer totalt i 10 forskjellige modeller, av herreklokkene er fire stykker ganske konvensjonelle klokker med selvtrekkende mekaniske urverk og tre forskjellige skivefarger, men ytterligere to modeller av herreklokkene er noe forskjellige fra de andre. Disse modellene har, som de andre, den samme 42mm kassen i stål, men med noen store forskjeller. Det er to varianter, en i børstet stål med lenke og en i stål med sort ADLC-coating og sandblåst finish. Felles for de to er at begge har Baume & Mercier sitt eget in-house urverk, Baumatic. Vi har dekket Baumatic-verket i detalj tidligere, men kort fortalt er dette et verk fullstappet med teknologi som gir det en utrolig nøyaktighet og en gangreserve på hele 120 timer. Det er også visuelt attraktivt, noe vi vet takket være casebacken til Riviera Baumatic som har et vindu i safirglass for innsyn.   

Urskivene

Skivene på Riviera Baumatic-modellene er også spesielle. Ikke bare har du innsyn til urverket gjennom baksiden, skiven er nemlig også laget av safirglass som har et blått skjær på modellen i stål og et grått skjær på modellen med ADLC-coating. Dette gir en utrolig kul effekt hvor du kan se detaljene i urverket fra forsiden, en detalj som ikke er synlig før du kommer litt nærmere klokken 

Kolleksjonen kommer som nevnt også i flere andre varianter, både med forskjellige skiver, klassestørrelser, reimer, og urverk. Herremodellene er 42mm og damemodellene er 36mm. 42mm-modellene har den karakteristiske kassen i børstet stål med fire flate skruer på bezelen, den kommer både med børstet lenke i stål, og med en gummirem. Og takket være Baume & Mercier sitt nye rembytte-system er det svært enkelt å skifte mellom lenke og rem. I basemodellene kan du velge mellom hvit, sort, og blå skive, alle skivene har et flott mønster som bringer frem sterke assosiasjoner til sommer og sol. 

riviera 04691

Fire av klokkene i kolleksjonen er dameklokker, disse deler det samme designspråket til de øvrige modellene, både når det kommer til kassen, men også skivene. To av modellene har hvit skive, en med automatisk urverk og en med kvartsurverk, på modellen med kvartsverk er de fire skruene på bezelen erstattet med fire flotte diamanter. Vi har også en modell med en helt ny azurblå skive, noe som gir klokken et svært sommerlig uttrykk. Til slutt har vi en versjon med sort skive og sort gummirem, alle dameklokkene har også det enkle rembytte-systemet som lar deg bytte mellom lenke og rem på egenhånd. 

Baume & Mercier Riviera starter på 26.590,- for herremodellene og 19.290,- for damemodellene. 

kr 29 000 Fra kr 2466 per måned
kr 51 500 Fra kr 4341 per måned
kr 31 000 Fra kr 2633 per måned
kr 48 000 Fra kr 4049 per måned
kr 34 000 Fra kr 2883 per måned
kr 36 500 Fra kr 3091 per måned
kr 36 500 Fra kr 3091 per måned

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *