Clifton Baumatic har et helt nytt urverk, med spesifikasjoner som gjør dette til den mest avanserte klokken til Baume & Mercier hittil, og en av de mest teknologisk avanserte i hele Richemont gruppen.

Clifton Baumatic har fokus på presisjon, dette er tydelig helt fra begynnelsen. De skarpe sverdlignende viserne, den glossy lakkerte skiven og crosshair mønsteret på skiven gir et klart inntrykk av at dette er en klokke som vil tas seriøst.

Men det er først når man ser urverket, og de tekniske innovasjonene som har gått inn i produksjonen av det, at man skjønner at dette ikke er noen normal dressklokke med en fin skive. Urverket har 120 timers gangreserve med kun ett fjærhus, et helt nytt hemverk, og mange deler i silisium. Baume & Merciers nye Powerscape hemverk sørger for forbedret presisjon, og delene isilisium gjør at klokken kan motstå magnetfelt på opptil 1500 Gauss, dette er 25 ganger mer enn kravet for å kunne kalle en klokke for antimagnetisk.

Urverket har altså automatisk opptrekk og 120 timers gangreserve, med andre ord kan du la klokken ligge i opptil 5 dager før den stopper. På baksiden har man naturligvis innsyn til verket via et safirglass baklokk. Verket har en såkalt ”openworked” rotor som gir maksimalt innsyn til resten av verket som er flott dekorert med perliage mønster.

Clifton Baumatic har også en ny kasse og skive. Kassen er veldig klassisk i utseende, og har flere forskjellige finisheringer. Mens toppen og bezelen er polerte, er flankene i børstet stål, en fin kontrast som ikke er vanlig i denne prisklassen.

Clifton Baumatic kommer i fire varianter, basemodellen med enten svart eller hvit skive, på enten reim eller lenke. Det er også en Clifton Baumatic 5 Days Chronometer versjon som er kronometer sertifisert. Sist men ikke minst kommer det også en versjon med gullbezel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *