Certina har  helt siden 1959 har DS-modellene vært kjent for sin robuste konstruksjon, og DS Action Diver-modellene har vært selve symbolet på gode og lommebokvennlige dykkerklokker. Siden 2018 har DS Action Diver vært en solid dykkerklokke med roterende bezel, lettlest skive og automatisk urverk med hele 80-timers gangreserve til en veldig hyggelig pris. Klokkene har til og med oppfylt ISO 6425-standarden for dykkerklokker. Men tidligere har modellene bare vært tilgjengelige med en kassediameter 43mm, noe som blir for stort for noen, og for andre bare passer ikke helt som en hverdagsklokke. Men i Desember i fjor lanserte Certina en ny DS Action Diver i 38mm, en fullkommen dykkerklokke med alle de samme egenskapene til 43mm-versjonen, men i en betydelig mindre pakke.  

Ds Action

Den nye størrelsen på 38mm er en fortsettelse av en ganske ny trend som har blitt populær det siste halvannet året med mindre klokker. Vi har sett fra Seiko og andre merker at trenden med større klokker som har dominert markedet de siste 5 årene har begynt å snu, og flere produsenter begynner nå å lage mindre klokker i 38-40mm, som noen nok vil mene er en mer «normal» størrelse for de fleste av oss. Denne dykkerklokken er med sine 38mm svært behagelig på de fleste håndledd, samtidig som høyden på 13mm fortsatt gjør det klart at dette er en robust «tool-watch» som takler mer enn bare en kjedelig hjemmekontor-tilværelse. 

Selv om det nok er størrelsen de fleste vil legge merke til ved denne versjonen av DS Action Diver, er dette slett ikke det eneste ved klokken som er forskjellig fra 43mm-versjonen. Certina har også gitt oss en ny roterende bezel. Der 43mm-versjonen har ganske store grep for å rotere bezelen, har denne nye utgaven en mer klassisk bezel med mange små hakk for godt grep. I tillegg til å gjøre bezel rotasjonen lettere, til tross for en mindre overflate, gjør dette også at klokken får et litt mer retro utseende. Vi har også fått to klokker med en såkalt «two-tone» finish, der lenka, bezelen, og krona har fått et lag med PVD-coating i gull. Dette gjør at klokken sklir mye bedre inn i formelle settinger og gir hele kolleksjonen litt mer variasjon. 

De nye klokkene kommer i fire forskjellige varianter, to i stål og to i stål med PVD-coating i gull på deler av klokken. De to modellene i stål er en med sort skive og bezel, og en med blå skive og bezel. Mer her er det forskjell på skivene. Mens den sorte skiven er lakkert og ganske glossy, er den blå i et «sunburst» mønster som radierer ut fra midten av skiven. Dette skaper en utrolig kul effekt, spesielt i sollys.  

De to variantene med PVD-coating har begge sort skive, men en av de har grønn bezel istedenfor svart. Dette er en av de mest spennende fargekombinasjonene vi har sett fra Certinaden mørke grønnfargen i kombinasjon med gullet på lenka og bezelen passer overraskende godt sammen. 

Så til hjertet av klokken, nemlig urverket. Dette er det samme urverket som sitter i 43mm-versjonen Powermatic 80. Verket er et samarbeid mellom Certina og flere andre produsenter i Swatch Group konsernet og ble lansert for noen år siden, med 80 timer gangreserve og avansert støtdemping er dette et verk som slår langt over sin vektklasse. Verket er basert på ETA 2824 som er et velkjent og driftssikkert verk. 

Selv om den nye størrelsen og fargekombinasjonene gjør disse klokkene mer attraktive for hverdagslig bruk, er de like fullkomment offisielle dykkerklokker. Som nevnt over oppfyller klokkene de strenge kravene til ISO 6425-standarden, som kreves for at en produsent kan kalle en klokke for en dykkerklokke. ISO-standarden stiller blant annet krav til vanntetthet, lesbarhet under vann, og pålitelighet i forhold til nøyaktigheten på klokka. 

Alle klokkene kommer også med en lenke i børstet stål og med tre ledd i bredden. Låsen har doble knapper som må trykkes inn for å sikre at den ikke åpnes ved et uhell, og det er også en divers extension i låsen for de gangene du må ha klokken rundt våtdrakten.  

De nye modellene er allerede tilgjengelige i butikk og prisene er 8.390kr for modellene uten PVD-coating og 8.890kr for modellene med PVD-coating. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.