Seiko har ikke ligget på latsiden siden starten av det nye året, og vi har allerede sett flere spennende nyheter som den nye “Mountain Sunset” utgaven av Alpinisten. Nå har Seiko introdusert en ny serie dykkerklokker kalt «The Island Green», som navnet tilsier er dette tre nye klokker med en flott, dyp-grønn farge på skiven. Serien er en del av 140-års jubileet til Seiko i 2021.

SLA047J1

Den første bygger videre på en gammel klassiker fra Seiko. Her har nemlig Marinemaster 300-serien fått grønn skive og sort bezel, men beholder alle de unike karakteristikkene til den klassiske Marinemasteren.

Klokken har en kraftig 44mm monobloc-kasse, men den relativt korte lug-to-lug lengden gjør at den bærer godt på de fleste armer. Inni kassen jobber et 8L35 verk iherdig for å sikre deg og meg en svært nøyaktig opplevelse. Der bezelen på Marinemaster pleier å ha samme farge som på skiven, har Seiko her valgt å bruke svart, keramisk bezel-insert sammen med den nye, grønne skiven. Men bezelen i seg selv gir fortsatt den samme utrolig myke 120-klikks opplevelsen vi har blitt vant til fra Seikos toppmodeller.

 

Så til skiven som definitivt er det mest spennende ved denne utgaven, arkitekturen på skiven er den samme som på de klassiske Marinemaster-modellene i sort og blå, men fargen er en dyp, matt grønn variant. Sekundviseren og «300m»-skriften er en slags utvasket gull/bronse farge som komplimenterer grønnfargen veldig godt og gir klokken et litt mer variert fargeuttrykk. Fordi disse klokkene er en del av Seikos 140-års jubileum, blir klokkene produsert i et begrenset opplag.

 

SLA047J1 blir produsert i 2765 eksemplarer og koster 39.950kr. Den kan forhåndsbestilles fra og med 26. Januar.

 

SPB207J1

Rett før jul i fjor slapp Seiko den nye generasjonen av dykkerklokker i 15-20.000 kroner klassen, ofte kalt «Baby Marinemaster». Denne nye generasjonen dykkerur er en moderne tolkning av Seikos ikoniske 6159-7001 «Proffesional Diver» dykkerklokke fra 1968. De nye klokkene kom med solide forbedringer på alle fronter, urverket ble oppgradert, bezel-inserten ble keramisk, kassen ble mindre og lenka fikk en kraftig overhaling. Vi laget en test av disse nye klokkene tilbake i desember som kan leses her.

 

Nå har altså denne modellen også fått en variant med grønn skive. Her også får du en skive med en dyp, matt, grønn farge som står i nydelig kontrast med den glossy, sorte keramikken i bezelen. Akkurat som hos Marinemasteren er sekundviseren og «300m»-skriften gullfarget, men hos SPB207 er det også en liten dash rødfarge på sekundviseren. Dette er et lite nikk til den originale modellen fra 1968, og var på den tiden til stede for at sekundviseren skulle være lett å se når du måtte utføre sveisearbeid dypt under vann på de første oljeplattformene i Nordsjøen.

 

SPB207J1 blir produsert i 5000 eksemplarer og koster 16.998kr. Den kan forhåndsbestilles fra og med 26. Januar.

 

 

SSC807J1

Det kommer også en kronograf med grønn skive, SSC807 har samme form og funksjoner som vi har sett i de tidligere Solar kronografene, men denne gangen altså med den samme dypgrønne skiven som klokkene over. En annen viktig forskjell fra SSC807 og de tidligere kronografene er at skiven denne gangen er tofarget. Der subdials tidligere har vært samme farge som resten av skiven, er de her sorte. Kombiner med de gullfargede detaljene som er også er til stede her, får vi et veldig spennende fargespektrum som spiller flott med hverandre.

 

Verket er Seikos sitt eget Solar kronografverk, V192, som gjør at du slipper å tenke på hverken batteriskift eller opptrekk med det første. Den lille sekundviseren kl 6 dobler også som en indikator for å vise hvor mye energi som er igjen i kondensatoren. Skulle den være lav trenger du bare å utsette klokken for litt direkte lys.

 

 

SSC807J1 blir produsert i 3000 eksemplarer og koster 9.998kr. Den kan forhåndsbestilles fra og med 26. Januar.

Forhåndsbestill

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.