Maurice Lacroix kom i 2020 med flere nyheter enn vi rakk over, så det er med glede å presentere tre ur i Pontos-serien, to kronografer og en tidsriktig modell i bronse. 

Pontos Chronograph 43mm – PT6388-SS002-220-1

Sportslig, med en kraftig kasse i sirlig polert og børstet stål, i 43mm.

Denne modellen har en klassisk sølvhvit skive med alle de riktige detaljene for å bli lagt merke til. Sportslige kronografer kjenner vi godt til, men Maurice Lacroix har klart å sette sitt eget elegante preg på denne modellen.

 Dette gjør at den er like barsk til jeans, som pen til dress-skjortenEn solid lenke i børstet stål med polerte detaljer holder kronografen på armen. Den iøynefallende skiven har minutt – og timeregister for stoppeklokken innrammet i gull og balansert vertikalplassert klokken 6 og 12 på skiven, med et mindre og nedsenket register for ordinære sekunder klokken 9. Tallene er delikat matchet i gull, mens det ytre minuttsporet understreker at her har vi en sportslig og funksjonell kronograf med sveitsisk preg. Under baklokket sitter ML112-kaliberet, som er et automatverk basert på klassiske Valjoux 7750, et kronografverk for kjennere. Sportslig nok med sin dybderating på 100 meter, men samtidig elegant nok til å bli din beste? 

Pontos Chronograph 43mm -PT6388-SS001-120-4

I denne varianten av den nye kronografserien til Maurice Lacroix understrekes det klassiske uttrykket med et blått tema som starter med en håndsydd marineblå skinnrem. Vi kan tenke oss at denne sammen med en slimfit hvit skjorte og en blå blazer, er dette uret du trenger til festantrekket? Vi har den samme lettleselige urskiven som i modellen på lenke, med en arktisk hvit bakgrunn og en sterk blåtone i de viktige detaljene. Fra de applikerte tallene, til skeletoniserte visere med Super-Luminova er den metalliske blåfargen frisk, elegant, og konkluderes med en sirlig utskåret M over logoen klokken 3. Min favoritt er kanskje den diskrete og velproporsjonerte plasseringen av et lite datovindu, klokken 6 i registeret for timer rett over klokken 6. Et av ML’s sterkeste kort i nyhets-kortstokken fra 2020. 

Pontos Day Date 41mm bronze – PT6358-BRZ01-63E-3

Bronse er fortsatt et både trendy og spennende materiale for klokker, og en fin inngangsbillett til en gylden tone som er vakkert foranderlig over tid. I denne elegante versjonen av sin Day Date har Maurice Lacroix valgt en mørk skogsgrønn sunray finish i urskiven, som sammen med de pene nivåene i urskiven gir et spesielt uttrykk man lett faller for. Selve kassen er børstet og polert, med en innfelt stor krone, men her er det urskiven, ansiktet, som stjeler oppmerksomheten. Store spydspissformede applikerte indicer markerer timene, mens minuttsporet sitter nedfelt innenfor og skaper en dynamikk den lesbare skiven.

Maurice har valgt å bruke den særdeles nyttige (uten vitser om hjemmekontor og forvirring om dager..), Day Date funksjonen, med et vindu for dag klokken 12, og dato kl 6. Dette har sammen med den balanserte skiven gitt modellen et spesielt og absolutt friskt uttrykk, her er sjansen din til å tenke ut av boksen, du har kanskje en monokrom klokke med sort eller hvit skive fra før? Da er dette uret i 41mm et perfekt valg og en eleganse du fort blir glad i, som sitter på en mørk brun skinnrem med butterfly-spenne. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.