Longines har hatt et sterkt 2020 preget av både nye serier som Spirit-kolleksjonen, og perfekt vintage inspirasjon fra Heritagserien.

Men vi vet alle hva som er den mest populære kategorien for ham, kraftig og i børstet stål. Selv når vi ser bilder fra Oscarutdelingen sitter det som regel et kraftig sports – eller dykkerur under den sirlig pressede hvite skjorten, ikke en slank dressklokke. 

Hydroconquest er en av de viktigste seriene til Longines, med alle de fortrinn du trenger, eller om du ser etter den spesielle gaven. Et klassisk, kraftig dykkerur trykktestet for hele 300 meter, med de riktige designelementene på plass, og det sveitsiske detaljarbeidet vi kjenner fra Longines i Saint Imier. Når vi i tillegg kan si at prismessig slår Hydroconquest godt over sin vektklasse, da har vi kanskje allerede fanget interessen? 

HydroConquest en skikkelig tool-watch

Du får Hydroconquest i klassisk monokromt sort, enten som en skikkelig tool watch på en komfortabel gummirem med foldespenne, eller en kraftig lenke i stål. Men la oss være ærlige, dette er et år hvor vi trenger å muntre oss opp, og hva kan være bedre enn årets sterkeste farger i distinkt blått eller grønt? Fra sterk blå med børstet tekstur og en frisk rød detalj i sekundviseren, til en kraftig sunray marineblå som reflekterer sollyset, eller en matt, diskret olivengrønn eleganseHydroconquest har sterke kort på hånden. 

Polerte detaljer og spennende tallskiver 

En av mine favoritter er kanskje den litt lysere blå utgaven vi ser her med en vakker, sterk blå vertikalbørstet urskive som skifter farge gjennom dag – og lysskifteHydroconquest har typiske kraftige, runde applikerte indicer med sveitsisk Super-Luminova i både disse og de godt lesbare store tallene på 6, 9 og 12.

Vi kan vel si at det typiske med denne iøynefallende skiven til Hydroconquest er en markant eleganse i de polerte detaljene, spiller pent sammen med en applikert klassisk logo. De kraftige pent avfasede viserne og et sirlig innrammet datovindu gir en balansert proporsjonalitet som er vel så elegant som funksjonell.

De fine kontrastene kommer spesielt godt tilsyne i modellen med lenke i stål, kraftig og børstet, med et lysspill fra den polerte midtseksjonen.

Lenke eller matchende gummirem

Lenken er en mer velkledd detalj som tar igjen de elegante, polerte detaljene i urskiven, bezel og krone, og gir et uttrykk som passer like godt til dress som en denimskjorte. 

Lenken er typisk kraftig 3-ledds design, og både komfortabel og avbalansert til uret, som gir et pent helhetsinntrykk. Som vi ser her har Longines også en modelltilpasset formet rem i monstret silikongummi som gir et mer casual uttrykk. Dette er spesielt tydelig i den diskret matte olivengrønne varianten i 41mm, med en rolig silkematt grønntone som gir en spesielt pen bakgrunn for de polerte detaljene.

Den komfortable grønne remmen sammen med den fargematchede keramiske bezelen gir et rolig men sportslig definert ton-i-ton uttrykk. 41mm er en perfekt mellomstørrelse som passer selv mindre håndledd, spesielt kombinert med den velkjente ergonomien vi kjenner fra Longines. 

Konklusjon

Uansett hvilken modell du ser på, enten det er mørk marineblå på den komfortable gummiremmen, eller en kraftig 43mm på lenke, har Hydroconquest den uvanlige kombinasjonen av både iøynefallende farger, og en sterk men klassisk sveitsisk design. Urverket er caliber L888 fra Longines, et robust automatisk verk med hele 64 timers gangreserve.

Er dette kanskje bare en julegave til deg synes vi at du har fortjent det, ta en titt  utvalget i vår nettbutikk, eller kom gjerne innom oss i Stortingsgaten for en hyggelig prat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.