Den sveitsiske uavhengige klokke produsenten av luksus klokker Maurice Lacroix har hatt et sterkt 2020 med flere gode nyheter på bordet, spesielt i den viktige klassen av Sportsur. For høsten har vi to nye versjoner i serien Aikon Venturer, en klassisk versjon i renessansekombinasjonen stål og gull, og en barsk versjon i bronse som er vist i en limited edition.

Aikon Venturer Bronze limited edition

Aikon er en en velkjent serie fra Maurice Lacroix i en klassisk 70-talls inspirert stil med integrert lenke, i luksussegmentet i dag det viktigste uret å ha i sin portefølje, og en suksess-serie for ML. Venturer er hakket barskere og klar for eventyr – og i likhet med en profesjonell diver klarert for 300 meters dybde. I et forseggjort skrin kommer denne versjonen på en komfortabel olivengrønn rem i silikongummi, samt en pen brun håndsydd rem i nubuck med bronsedetaljer, begge med en patentert hurtigkobling.

Grønt er virkelig årets farge på urskiver, og den kraftige 43mm Venturer har en rolig men forseggjort skive i en olivengrønn tone i en pen sunburst finish. Som hører til på et sportsur er de applikerte gullbelagte indicene kraftige med en god applikasjon av sveitsisk Super-Luminova, for god lesbarhet langt inn i nattemørket enten hjemme eller på eventyr.. Gulldetaljene her passer perfekt til kassen og bezelens bronsedetaljer, og gir oss det gode norske uttrykket Sports Luxury, og perfekte høstfarger.

Det spesielle med bronse er at den vil utvikle en patina etter hvert – det som nå er en rosègull-lignende tone blir roligere med en mer brunaktig preg, og kan enkelt reverseres. Bezelen understreker det sportslige preget med sitt kjennetegn av klo-aktige markører for hvert tiende minutt, og et nydelig mørk brunt keramisk innlegg. 43mm er kraftig, men sitter svært komfortabelt på håndleddet ved Venturers perfekt korte kasse – og nedadvinklede lugs som gir en svært god ergonomi selv på smalere håndledd. En safirkrystall beskytter urskiven, og under baklokket sitter det solide automatverket ML 115 med 38 timers gangreserve.

Aikon Venturer Two-Tone stål og gull

Jeg tar nesten meg selv i å anbefale begge disse modellene som en perfekt samling av to sportsur, For de er både ulike og svært komplementære. Vi har bronsevarianten – den barske eventyreren, og denne modellen i stål og gull som har samme basis men i et mer formelt språk, og er allikevel en barsking.

Denne sitter på det som er den kanskje mest komfortable stållenken i denne prisklassen, med børstede flate ledd vakkert avfaset i kantene, og børstede gullbelagte smalere par i senter av lenken som gir god bevegelse. Som med bronsemodellen er dette en kraftig kar på 43mm, men også her med en kort lengde og god ergonomisk form og innfesting av lenken, som gjør den like god – om ikke et hakk mer komfortabel enn sin bronsefargede bror.

Urskiven er her i en dyp blå sunburst, som spiller perfekt med gulldetaljene, og de kraftige klørne på bezel-ringen og den ripesikre dyp marineblå keramiske innsatsen God lesbarhet preger begge modellene, til tross for detaljer preget av sveitsisk håndverk som er tilsvarende distraherende, men utelukkende på en god måte.

Konklusjon:

Med disse to er Aikon-serien til Maurice Lacroix forsterket med det som nå er en godt utstyrt ny serie av Venturer hvor vi gleder oss til fortsettelsen. Her finner vi alle de riktige detaljene, klar for eventyr og havdypet, med intrikat og forseggjort sveitsisk håndverk som base for disse klokkene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.