Nesten hver måned siden februar har året vært preget av skarp design med vintagepreg fra de viktigste sidene i historieboken til Seiko.

Seiko Prospex 1965 Diver´s Modern Re-interpretation

SPB143, SPB145, og SPB149. – Tre sterke kort, alle inspirert av 62MAS, deres første og viktige skritt i sportsdykkingens storhetstid sekstitallet. Vi har sett flere tolkninger av denne, først SLA017 for et par år siden, og i år en sitrende blå trilogi som også inneholdt SLA037. Mens både SLA017 og 037 er ren Grand Seiko-perfeksjonisme med en rettferdiggjort prislapp har vi her en barsk serie på 3 ur i 3 farger. Denne gang med en perfekt størrelse for 2020, og et svært attraktivt prispunkt.

SPB143 er det nærmeste vi kommer ikonet 62MAS med sin grå sunray – skive, og de skarpe detaljene vi kjenner fra Seiko. Lumefylte applikerte indicer med Seikos egen lume gir perfekt lesbarhet både i mørke og havdypet med kraftige sverdformede visere. Som hos MAS62 har vi en diskrèt dato kl 3 og en tidsriktig perfekt firkantet lollipop-sekundviser. Time – og minuttviserne er kraftigere enn sin inspirasjon fra 1962, men perfekt proporsjonert med hårfin detaljfølelse.

Kronen er grepsvennlig stor, og den klassiske sorte enveis-diverbezelen sitter rundt et safirglass. En riktig 3-ledds lenke i stål understreker tool watch-preget til en klassisk diver. SPB149 har samme velproporsjonerte kasse, i en begrenset utgave med dypblå urskive og små men perfekte detaljer i gull.

Disse to sterke vintageinspirerte kandidatene kompletteres av SPB147 som har et sterkt visuelt uttrykk med en vakker brun-bronse farge på urskiven med detaljer og visere i gulltone. Med de samme gylne tallene på den sorte bezelen er dette en mer dressy utgave og gir en nydelig kontrast til den sorte mønstrede gummiremmen den sitter på.

Under baklokket på disse 3 vintage diverne sitter et manufakturverk fra Seiko, det solide og velprøvde automatverket 6R35, som nå har hele 70 timers gangreserve. Vintage divere er en av viktigste trendene i 2020, og her har Seiko 3 ess.

Seiko Prospex Captain Willard

En reinkarnasjon mange inkludert artikkelforfatteren har ventet på kom i fjor med SLA033, en perfekt moderne versjon av det mange føler er en av de barskeste diverne fra filmhistorien. Seiko 6105 blir kalt Captain Willard for sin prominente rolle på armen til Martin Sheen i filmen Apocalypse Now.

Nå er SPB151 og 153 tilbake med samme sterke formspråk, linjene til 6105, og i to utgaver som i motsetning til SLA033 ikke er begrenset, og med et prispunkt som gjør at den kan følge sitt kall som ekte tool watch. Klassisk stor men ergomisk perfekt form på kassen, en urskive som er enten dyp olivengrønn eller klassisk sort. Detaljarbeidet til Seiko imponerer selv med lupe, og spesielt den friske sekundviseren med trafikklys på enden i hvitt og rødt vil vekke gjenkjennende blikk. Som i resten av Seikos vintageperfekte SPB-serie er også disse drevet av det solide mekaniske urverket 6R35, og undertegnede stiller seg fortsatt undrende til hvordan Seiko kan ha en 100% in-house produksjon av alt fra urverk til visere – og allikevel ha et prisbilde godt under sine Sveitsiske konkurrenter.

SPB151 kommer på en kraftig lenke i stål, mens den friske grønne varianten SPB153 kommer på en tøff mønstret gummirem. Safirglass og skrukrone er med på å sikre at denne er med deg ned til 200 meter, og er du klar tåler den et elvetokt inn i jungelen om du følger filmens script…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.