Historien bak Seiko Prospex

Helt siden det første dykkeruret kom ut i 1965 har Seiko kommet med mange favoritter blant idrettsutøvere som profesjonelle dykkere og oppdagelsesreisende. Blant disse er den originale 1968 Seiko Professional Diver.

I 2018 kåret Grand Prix d’Horlogerie de Genève Seiko Prospex sin rekreasjon av 1968 profesjonelle dykkerklokke modellen med prisen «Sports Watch Award» som regnes som den mest prestisjetunge prisen for en sportsklokke.

Nå kommer en helt ny kolleksjon sportsklokker som passer til land, til havs og til himmels. Navnet til denne nye kolleksjonen, LX, hinter til det latinske ordet for lys (LUX) og kan skimtes gjennom designet i klokkens kasse.

Evolusjon i design og funksjoner. Kontinuitet i karakter

Klokken får en enda mer eksklusiv følelse da LX kolleksjonen bruker Seiko sitt avanserte 5R Spring Drive kaliber. 5R gir som ett sekund per dag presisjon sammen med en høy temperatur-tålbarhet og sjokkmotstand. Med disse egenskapene er 5R det perfekte kaliber å bruke i alle typer sports- og eventyrlige miljøer.

5R Spring Drive har blant annet blitt brukt på turer til verdensrommet og besøkt den internasjonale romstasjonen (International Space Station). 5R ble også brukt av Yuichiro Miura på hans tredje vellykkede Mount Everest tur.

Designeren bak LX line – Ken Okuyama

LX kolleksjonen ble designet etter et samarbeid med Ken Okuyama Design. Ken Okuyama har bland annet designet flere Ferrari inkludert den ikoniske Ferrari Enzo og andre høyprofilerte produkter. Han skaper med sin kreativitet og sinne for estetikk en helt unik kolleksjon i Prospex LX line.

Seiko-Prospex-LX SN025J1

Alle klokkene i denne kolleksjonen er robuste, lesbare og har høy pålitelighet.

Land-versjonen har en GMT viser og en kompass bezel for å finne de riktige retningene. Sky-versjonen har også en GMT viser og en toveis vridbar bezel som viser tid i en tredje tidssone. Og hav-modellen har en enveis vridbar bezel som viser tiden på dykket.

LX Black Edition

I tillegg til tre versjoner i en lett titanfarge med Zaratsu polering har LX kolleksjonen kommet med en spesialserie av tre helsorte klokker.

Klokkens kasse er behandlet med sort super hardt belegg og de flate overflatene er blitt behandlet med Zaratsu polering. Sky- og landversjonen kommer med en skinnrem og havversjonen med en silikonrem.

LX line vil være tilgjengelig kun hos Urmaker Christensen i Norge da vi er enn av få godkjente Seiko Watch Saloon i Skandinavia.

Takk til https://timeandtidewatches.com/ for lån av bilder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.