Hva tenker du når du hører Grand Seiko? Stopp opp og tenk litt på det før du leser videre…

Vi vet det er kvalitet, perfeksjon og nøyaktighet. Grand Seiko styrer alle prosesser «in-house» ved sine fabrikker i Japan. Alt fra utvikling og testing til design og produksjon. Produksjonen er nøye overvåket av Grand Seikos dyktige håndverkere i to studioer i Japan. Ettersom hele prosessen er egenprodusert plasserer dette Grand Seiko i et eksklusivt selskap urprodusenter som kan stemple seg selv med «manufacture».

Her vil du finne din «Grail». Helt sikkert. Men hvilken klokke lengter du etter?

Tradisjoner

De tradisjonelle mekaniske urverkene er bygget på et gammelt konsept. En opptrukket fjær driver en sammensetning av tannhjul. Kraftoverføringen i urverket reguleres av balansen og gangsystemet, i hjertet av urverket. Mekaniske verk kan være presise og ekstremt pålitelige, men kan likevel ikke være mer presis enn Grand Seikos kvartsurverk.

Klokkeentusiastenes hellige gral er ofte disse mekaniske urverkene. Disse urverkene har sjarm og er batteriløse maskiner som er basert på lange japanske håndverkstradisjoner. Man finner likheter og kjennetegn mellom mekaniske verk fra ulike produsenter. Sekundvisere med glidende bevegelser vakre kalibre og små komplikasjoner med bevegelige deler. Disse kalibrene fra Grand Seiko har sin egen sjel.

Spring Drive – En uslåelig kombinasjon

Grand Seiko revolusjonerte urverkene i 1999, etter da to tiår med utvikling ble Spring Drive lansert. Spring Drive er en kombinasjon av de tradisjonelle mekaniske urverkene og de presise elektroniske kvarts verkene. Spring Drive trekkes opp som de tradisjonelle mekaniske urverkene ved hjelp av drivfjær via kronen. Energien fra fjæren går videre til en rekke tannhjul som får viserne til å gå.

Den store forskjellen fra de tradisjonelle mekaniske ur er en «Tri-synchro regulator». Denne regulatoren, sammen med tannhjulene, skaper en svak elektrisk strøm. Strømmen aktiverer en integrert krets og kvartsoscillator, der rotorens hastighet styres av et referansesignal fra oscillatoren. Oscillatoren registrer om rotoren går for fort, og aktiverer en elektromagnetisk brems slik at klokken forblir presis. Tri-synchro navnet kommer av samspillet mellom mekanikk, elektrisitet og elektromagnetisme. Med dette samspillet oppnår Spring Drive en presisjon ingen tradisjonelle mekaniske urverk kan matche. Spring Drive holder likevel på de tradisjonelle trekkene som gjør at mekaniske urverk er så beundret av klokkeentusiaster; den glidende sekundviseren og et synlig mekanisk urverk med dekorerte komponenter. Et urverk med sjel.

Grand Seiko «Snowflake» – Most wanted

Grand Seiko Heritage kolleksjon er basert på japansk kultur og håndverk, og det er kanskje her vi finner den mest kjente modellen fra Grand Seiko. Med sitt revolusjonerende design vekkeren spesiell modell oppsikt. En elegant klokke som er like vakker på innsiden som utsiden- og med sitt Spring Drive- urverk er den ekstremt pålitelig.

Det sies at Grand Seikos mest ettertraktede kunstverk er Grand Seiko SBGA211, eller «Snowflake» som den heter på folkemunne. I Snowflake blir man vitne til et håndverk man sjeldent gjenopplever. Med sine 41mm er Snowflake en brukervennlig og allsidig klokke som passer de aller fleste. Å bære Snowflake er som å gå med et kunstverk på håndleddet, fylt med kultur og historie. Kallenavnet Snowflake får klokken fra sin enestående urskive, som sin tekstur kan minne om snø. En ekstra designdetalj som kan minne om den kalde vinteren er Snowflakes blå sekundviser som flyter uavbrutt rundt over den unike urskiven takket være Spring Drive kaliberet 9R6. Viserne og timemarkører, som alt er håndlaget og nøye inspisert, komplimenterer den vakre urskiven med sine skarpe detaljer og kontraster. Kaliberet leverer en utrolig presisjon på ±1 sekund per dag / ±15 sekunder per måned. Datovindu er plassert klokken tre og Grand Seiko logoen er plassert klokken tolv. Snowflake har en 72 timers gangreserve, med en indikator klokken åtte.  Den spesielle kassen er sammensatt av Seikos titanlegering, en blanding av titan, niob og jern. Ved å bruke denne legeringen blir klokken særs motstandsdyktig mot riper og korrosjon. Klokken har en vekt på rundt 30% mindre enn klokker av stål i samme klasse. Kassen har en diameter på 41mm og er 12,5mm tykt, som vil være perfekt for de fleste håndledd. På fabrikken i Shirojiri får kassen den kjente Zaratsu poleringen som gir klokken vakre, skarpe linjer og et velpolert utseende. En finner GS signaturer flere steder på klokken, inkludert kronen og på lenken. På urets bakside finner vi et glass som gir uhindret sikt til urverket, hvor eieren kan nyte synet av samspillet mellom alle mekaniske deler.

Alle detaljer er håndlaget av Grand Seikos beste håndverkere, inspisert med argusøyne og fremstilt fra bunn ved Seikos fabrikk i Shiojiri. Grand Seiko er alene i verden om å produsere alle delene sine på samme fabrikk, og ved å overvåke hver del av prosessen oppnår Grand Seiko en helt enestående standard. Snowflake er for den kvalitetsbevisste og historieopptatte klokkeentusiasten.

Elegance edition

Verdens mest elegante dressklokker finnes nå i den nye Elegance-kolleksjonen til Grand Seiko. Deres grunnverdier skinner virkelig gjennom når man ser på den samlingen av klokker. Minimalistiske design med sterke elementer av japansk håndverk beskriver kolleksjonen perfekt, og klokkene passer perfekt til en motebevisst person som vil finne en klokke som passer til alle pene antrekk. Med sitt slanke design sklir disse klokkene uhindret under skjorteermet og like enkelt ut når du trenger den.

Gallamiddag eller styremøte? Kontraktsignering eller middagsdate? Grand Seiko Heritage kolleksjonen har klokken for deg. Perfeksjonér antrekket ditt med kanskje den mest stilrene klokken på markedet.

Spring Drive-verkets 20 års jubileum feires med å utvide Elegance collection. De nye medlemmene i familien er SBGY-modellene som er basert på Spring Drive verk med manuelt opptrekk. Begge kalibrene (9R02 og 9R31) har glidende sekundvisere og opprettholder den nærmest perfekte presisjonen på ±/-1 sekund per dag. Elegance kolleksjonen har gangreserver på 84 eller 72 timer, noe som blir muliggjort ved hjelp av to drivfjærer. Kassene i Elegance familien består av platina, gull eller stål og er noen av Grand Seikos slankeste urkasser noensinne. Størrelsen på uret er 39 klassiske millimeter med innsyn til det vakre mekaniske samspillet gjennom baklokket.

Grand Seiko opprettholder fortsett deler av Elegance-kolleksjonen mekanisk. SBGK-modellene forblir helmekaniske og byr på samme elegante design som sine søsken med Spring Drive. Kaliber 9S63 er manuelt opptrekkbart og har en gangreserve på opptil 3 dager, og gir en presisjonen som holder et høyt nivå for mekaniske ur på +5/-3 sekunder per dag.

For lenge siden

Grand Seiko ble opprettet på 1950-tallet av den japanske urprodusenten Seiko. Ideen var å lage en klokke som var funksjonell, vakker og presis. I 1960 så den første Grand Seiko klokken dagens lys, en milepæl for merket som definerer japansk urproduksjon og som er bygget på japansk kultur og historie med fokus på ekte håndverk. I mange år var Grand Seiko eksklusivt solgt i det japanske markedet. Grand Seiko ble først introdusert til det internasjonale markedet så sent som i 2010. Merket ble tatt godt imot og begeistret klokkeentusiaster verden over. Grand Seiko fortsetter å vokse i markedet og er blitt en anerkjent og ettertraktet merkevare

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.