Born in the 60’s. Loved ever since.

Seiko har alltid laget klokker med tydelige retningslinjer og klare prinsipper som gjør det lett for forbrukeren å vite hva de kan forvente av sin Seiko klokke. I 1963 ble Seiko 5 kolleksjonen introdusert. Klokkene var rettet mot den yngre målgruppen som ønsket seg både verdi og stil til en rimelig pris. Den første Seiko 5-klokken, Seiko Sportmatic 5, var Seikos og Japans første automatiske day-date klokke noensinne.

Tallet ‘‘5’’ representerte de 5 egenskapene hver klokke hadde – en day-date visning klokken 3, vann-resistens, en innfelt krone klokken 4, en kasse og lenke/rem bygd for holdbarhet. 

I dag ser de fleste på disse egenskapene som en selvfølge på en klokke, men på den tiden Seiko 5 klokkene ble designet og lansert i 1963 var ikke dette vanlige kriterier. Men Seiko tok på seg utfordringen for kunne møte den yngre målgruppen som trengte rimeligere og pålitelige klokker på 60´tallet. Resultatet ble Seiko 5 som forandret en hel klokkeverden og satte nye standarder.

I 1968 ble Seiko 5 Sports lansert. Den ble laget for det stadig voksende antall yngre menn og kvinner som ønsket en klokke de kunne stole på når de drev med idrett. I tillegg til de grunnleggende egenskapene til Seiko 5, tilbød Seiko 5 Sports bedre vannmotstand, et styrket glass og opplyste visere og timemarkører. Gjennom de neste tiårene ble Seiko 5 Sports internasjonalt anerkjent som en »allsidig hverdagsklokke» som bød på et unikt utseende og ekstraordinære verdier i forhold til prisen. Seiko 5 Sports ble godt likt hos de klokkeinteresserte på grunn av de forskjellige designene på klokkene, og spesielt tallskivene skilte seg ut da de kom i mange livlige farger som vekket mye oppmerksomhet.

Velkommen til nye Seiko 5 Sports!

Nå over 50 år senere har Seiko 5 Sports fortsatt å levere kontinuerlig høye nivåer av pålitelighet, holdbarhet, ytelse og verdi som har ført til de nye klokkene har blitt godt mottatt blant entusiaster av mekaniske klokker over hele verden. Det er ikke mindre enn 27 forskjellige modeller i den nye kolleksjonen, hver i en av fem stiler: Sport, Suits, Specialist, Street og Sense. Her kan man velge mellom nye tallskiver i mange farger og med tredimensjonale timemarkører, og samlingen omfatter et bredt spekter av remmer og lenker fra meshlenke til silikon og natoremmer.

De nye modellene henter inspirasjonen fra de fem tiårene av Seiko 5 Sports sin suksess, og designet er basert på en av Seikos mest populære sportsklokker, SKX-serien. Alle modellene i den nye samlingen deler en oppdatert versjon av denne populære urkassen, og alle har samme «pil-formede» minuttvisere, karakteristiske timemarkører og enveis roterende bezel. Urverket er Seikos godt utprøvde og pålitelige automatiske kaliber 4R36, med 24 juveler, mulighet til manuell opptrekk og 41 timers gang-reserve.

Vi ønsker velkommen til den nye Seiko 5 Sports, en kolleksjon med alle de samme verdiene fra tidligere, men med et friskt nytt utseende. 16 av modellene forventes inn i september 2019, mens de resterende 11 vil bli tilgjengelige i desember. Samtlige klokker kan sees på urmakerchristensen.no og forhåndsbestilles både på nett og i butikk.

Spesifikasjoner

 • Urverk: Automatisk – 4R36
 • Størrelse: 42 mm
 • Kasse: Stål
 • Vannresistent: 100 meter
 • Funksjoner:
  • Dreibart bezel
  • Timer, minutter, sekunder
  • Dag og dato visning klokken 3

Urverk – Kaliber 4R36

 • Vibrasjoner: 21,600 vibrasjoner per time
 • Gangreserve: 41 hours
 • Antall juveler: 24

Se hele kolleksjonen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.