Nå som bryllupssesongen er i full gang er det nok mange som lurer på hva de skal kjøpe i morgengave til sine kjære, tradisjonelt sett var morgengaven ment som en slags livsforsikring for bruden i tilfelle mannen skulle dø. Men i dag er det normalt å også gi morgengave til brudgommen. Derfor har vi valgt ut noen klokker i alle prisklasser til både brud og brudgom som kan være en fin gave. I prisklassen under 5000kr har vi matchende sportsklokker fra Victorinox. Voctorinox Maveric har en veldig klassisk dykkerklokke stil og den eneste forskjellen på modellene er at herremodellen måler 43mm i diameter og damemodellen er 34mm.
Maverick Large
Maverick Small
For en klokke med en litt mer klassisk «look» har man Kronaby med sin Sekel kolleksjon. Den har også matchende dame og herremodeller, men herremodellen har litt flere funksjoner. Til tross for det klassiske utseende er funksjonene på disse klokkene alt annet enn klassisk. Kronaby «connected-watches» som ser ut som helt normale klokker. De er uten skjerm, men viserne og knappene kan via en app programmeres til å vise og utføre funksjoner som skritteller, ta telefonen, og bli varslet om meldinger eller telefonsamtaler. Herremodellen måler 43mm, mens damemodellen måler 38mm.
Sekel 41 mm
Sekel 38 mm
I prisklassen mellom 5 og 20.000 er det mange valg man kan gå for, men vi har valgt ut de to parene med klokker vi liker best. Første paret ut er Rado Coupole, denne kommer i både herre og dame modell og har mekanisk, selvopptrekkende urverk. Stilen er tydelig inspirert av vintage klokker. Dette kombinert med en gullbelagt kasse gjør at den passer godt til formelle anledninger, som f.eks. fine middager på bryllupsreisen.
Rado Coupole 38 mm
Rado Coupole 32 mm
Mens vi er på sporet om klassiske, vintage inspirerte klokker, har Longines noen klokker som også gjør seg veldig bra som morgengave. Til herrer er Longines Flagship en god kandidat. Dette er en nesten 1:1 remake av den populære og ikoniske Flagship modellen til Longines fra 50-tallet. Den kommer selvfølgelig med mekanisk urverk og liten sekundviser kl 6. Til damene er Longines La Grande Classique et godt valg, dette er (som navnet tilsier) en veldig klassisk dameklokke med sort skinnreim og gullbelagt kasse. Den har kvarts urverk og måler 24mm i diameter.
Longines La Grande Classique 24 mm
Longines Flagship
I prisklassen 20.000kr og oppover kan vi også trekke frem noen gode klokker fra Longines, f.eks. Longines Heritage Chronograph 1940 til herre. Som navnet tilsier er dette igjen en modell som har hentet inspirasjon fra tidligere, ikoniske Longines klokker. Den måler 41mm i diameter og har et mekanisk, selvopptrekkende kronografurverk. Kronograffunksjonen kan brukes til å ta tiden i opptil 30 minutter, og man har innsyn til mekanismen via glasset på baksiden. En annen potensiell vinner er Baume & Mercier Classima Executives. Dette er en mekanisk time-only klokke med såkalt open heart skive. Dette betyr at man ser rett inn i balansehjulet, eller ”hjertet” av klokken gjennom en åpning i skiven. Klokken måler 40mm i diameter.
Longines Heritage Chronograph 1940
Baume & Mercier Classima Open Heart
Til damene er Longines Conquest Pearl Diamonds et godt valg. Dette er en dameklokke med perlemorskive og diamanter på bezelen. Kassen og lenken er i robust stål og måler 30mm i diameter. Et annet godt valg er Grand Seiko STGF063j, dette er en dameklokke på 29.5mm med en bezel dekorert med diamanter. Grand Seiko er kjent for sitt gode håndverk og skarpe detaljer, og denne klokken er definitivt ikke noe unntak.
Longines Conquest Ladies
Grand Seiko Ladies. Kun tilgjengelig i butikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.