Fra 22. til 27. Mars gikk årets største begivenhet i klokkeindustrien av stabelen. I år som i fjor fikk vi mange spennende nyheter å glede oss til på Baselworld 2018, noen var forventet, andre kom som en overraskelse.   Longines har hatt det travelt det siste året, og avslørte flere spennende nyheter. Longines sin ikoniske dykkerklokke, Hydroconquest, har blitt oppdatert med ny keramisk bezel, og mindre oppgraderinger av skiven og lenken. En av de største nyhetene til Longines, og en som kom overraskende på flere, var inkluderingen av en annual calendar komplikasjon i Master Collection. Med denne klokken styrker Longines sitt rykte som en tradisjonell, sveitsisk urmaker som produserer klokker i det midtre prissjiktet. Klokker med annual calendar koster som regel et par månedslønner, men her har Longines altså laget en som koster fra 20.090kr. Fra Longines fikk vi også flere nye versjoner i den populære Legend Diver serien. Vi fikk se en all-black versjon med svart PVD coating på hele kassen, samt en mindre versjon i 36mm. 36mm versjonen er spesiell fordi den originale Legend Diver-klokken var 42mm. Her har Longines faktisk laget en moderne versjon av en gammel klokke som er mindre enn originalen. Seikos lanseringer på Baselworld var i stor grad fokusert rundt Prospex serien. Vi fikk se flere nye vanlige klokker, og en del spennende limiterte modeller. Seiko Prospex Save the Ocean er en serie klokker lansert i samarbeid med den ideelle organisasjonen Fabien Cousteau Ocean Learning Center. Overskuddet fra salget av disse klokkene går til denne organisasjonen som jobber med å beskytte og bevare marint liv. Vi fikk også se Seiko 1968 Automatic Divers Commemorative Limited Edition som er nær identisk med Marine Master 300 SBDX017 som nylig gikk ut av produksjon. Den store forskjellen er den grønne skiven og bezelen på den nye modellen. Vi fikk også se flere nye modeller i Presage serien, med nyheter som hovedsakelig gikk på spennende skiver i blå og hvit med forskjellige teksturer og mønstre. Grand Seiko fokuserte på å feire jubileet til noen av de beste urverkene deres. Arbeidshesten 9S fylte 20 år i år og kom i flere nye versjoner, blant annet noe de kaller V.F.A (very fine adjusted). Dette er et urverk som er nøyaktig til -1/+3 sekunder om dagen, noe som er ekstremt nøyaktig til å være et mekanisk urverk. Modellen som bærer betegnelsen V.F.A er i platina og koster ca 435.000kr, men heldigvis har Grand Seiko laget en versjon i stål til mer overkommelige 62.950kr. Denne har fortsatt en ganske bra nøyaktighet på -3/+5 sekunder per dag, bedre enn COSC-ratingen (-4/+6). Hos Certina lå fokuset også på å redde havet; Certina DS Action Sea Turtle Concervacy er en modell der alt overskuddet fra salget går til en ideell organisasjon som jobber med å bevare og redde havskilpadder som er utrydningstruet. Men kanskje den mest omtalte nyheten til Certina er Certina DS PH2000M. Dette er en nær identisk kopi av en ikonisk Certina dykkerklokke fra 1967. Klokken har blitt oppgradert med Powermatic 80-verket til Certina og har fått buet hesalite-glass, i stil med glasset man hadde på klokker på den tiden.   Vi fikk også se Certina DS-8 Moonphase, med Precidrive-urverk, COSC-sertifisering, og sist men ikke minst, egen månefase indikator kl 6. Disse kommer med hvit, brun og grå-farget skive og i gull og stål-kasse. Michel Herbelin feiret 30-års jubileet til den ikoniske Newport-modellen, og slapp en automatisk versjon. Estetisk er den veldig lik de tidligere modellene, men den kommer nå altså med et selvopptrekkende Sellita SW510-verk. Verket har 42 timers gangreserve og Côtes de Genève dekorasjon på urverket som kan sees gjennom safirglasset i baklokket. Hoved-nyheten til Maurice Lacroix var en stor oppgradering av Aikon-kolleksjonen. Aikon-kolleksjonen inneholder nå tre-håndsklokker og kronografer med mekaniske urverk. Klokkene kommer med mange forskjellige skivekonfigurasjoner, blant annet en kronograf med hvit skive og svarte subdials, såkalt ”panda-skive”; som har blitt veldig populært de siste årene. Rado brukte Baselworld 2018 på å stadfeste sin posisjon som de beste på keramikk. Vi fikk blant annet se et helt nytt materiale, i DiaMaster Ceramos kolleksjonen. Dette er klokker hvor kassen er en blanding av keramikk og stål i en 9-1 blanding. Dette gjør at keramikken blir mye mer støtsikker, så du slipper å engste deg for at klokken skal knuse om den går i gulvet. I tillegg er disse klokkene COSC-sertifisert og kommer med en nydelig blå skive. Vi fikk også se en ny klokke i HyperChrome kolleksjonen. HyperChrome Automatic Chronograph Limited Edition er også en klokke som leker med materialene. Kassen har elementer i både keramikk og bronse, og resultatet er en meget attraktiv, sleek kronograf med selvopptrekkende urverk. Årets Baselworld var i stor grad preget av nye versjoner av eksisterende klokker, nye skiver, materialer og urverk. Den viktigste fargetrenden var blått, og vi så flere modeller komme med flotte, blå skiver.  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.