Pequignet er et relativt lite, Fransk manufaktur, kjennere vil være godt kjent med deres innovative og relativt nye in-house urverk, Calibre Royal, i denne artikkelen går vi dypere inn på hvordan Calibre Royal skiller seg ut og tar en titt på noen av klokkene som bruker dette urverket. Pequignet er ett av de merkene som bruker relativt lite penger på å markedsføre seg selv i forhold til de store, kjente merkene. Pequignet er et merke som bruker mye penger på research og produktutvikling. Det er derfor de klarer å levere så mye innovasjon og urverk.
En annen ting som gjør at Pequignet skiller seg ut er at klokkene blir laget i Frankrike. Hovedkvarteret og manufakturet deres ligger i Morteau på den Franske siden av Jura-fjellene, et område som er kjent for sin ur industri. Men mens mange merker flyttet sine fasiliteter over til den Sveitsiske siden for å kunne kvalifisere til å ha ”Swiss made” på skiven, ble Pequignet igjen i Frankrike og har ”Fabrique En France” på skivene sine.
«I 2008 åpnet Pequignet sitt første laboratorium
og begynte på utviklingen av Calibre Royal»
 Historien til Calibre Royal går tilbake til 2004, da Pequignet etter mange år med underskudd, ble tatt over av tidligere markedsdirektør i Zenith, Didier Leibundgut. Leibundgut kom selv fra et merke som er nettopp hadde skiftet ut alle sine urverk med egenproduserte manufaktur-verk, uten at prisen på klokkene steg med flere hundre prosent. Målet hans var enkelt, han skulle gjøre det samme med Pequignet. I 2008 åpnet Pequignet sitt første laboratorium og begynte på utviklingen av deres eget In-House urverk. Etter tre år, i 2011 kunne de på Baselworld vise frem sitt nye urverk, Calibre Royal.
Calibre Royal er på mange måter et teknisk vidunderverk, med utrolig mange smarte, innovative løsninger. Det som skiller seg mest ut ved verket er gangreserven. Med en gangreserve på hele 88 timer slipper du å bekymre deg for å måtte trekke opp og stille klokken og alle komplikasjonene, selv etter over tre dager uten bruk. Denne lange gangreserven kommer av en stor opptrekksfjær, laget av materialer som tillater en veldig lang, tynn og robust fjær.
«Du vil se flere forskjellige typer finish på urverket,
blant annet Côtes de Genève og perliage.
Alle kanter er speilpolert og balansehjulet har
dobbel bro for ekstra sikring mot støt»
Der mange klokker med lang gangreserve har måttet nedskalere på andre områder for å få til dette, lover Pequignet at balansehjulet har samme moment uansett hvor slakk opptrekksfæra er. Urverket har også nedfelt rotor for å sørge for at urverket, og dermed klokken, er så tynn som mulig.
Når det kommer til finishering er det heller ikke spart på noe. Du vil se flere forskjellige typer finish på urverket, blant annet Côtes de Genève og perliage. Alle kanter er speilpolert og balansehjulet har dobbel bro for ekstra sikring mot støt.

Men kanskje det aller mest imponerende ved dette urverket er måten komplikasjonene er integrert på. De er nemlig symmetrisk integrert og veldig enkle å bytte om på. Dette gir en bred og variert kolleksjon med komplikasjoner som kalender, GMT, gangreserveindikator, månefase og dag/natt- indikator. Alle klokkene, uavhengig av komplikasjon, har samme baseverk, Calibre Royal, og fra utsiden ser verket helt likt ut. Med sine 318 komponenter er dette et imponerende urverk som gruser de fleste i samme prisklasse. Men nok om verket.

Når det kommer til det rent estetiske på klokkene, har jeg valgt ut to modeller som fanger stilen til Pequignet best. Royale Titane og Paris Royale.
Royale Titane
Som navnet tilsier er dette en klokke i titan, den er på den litt mer sporty siden og er en moderne tolkning av piloturet. Klokken har alle de klassiske kjennetegnene på et pilotur, som store, lettleste tall og visere, og en relativt stor kassediameter på 44mm. Kassen har flotte, markerte lugs i Art-Deco stil som gjenspeiler perioden hvor pilotur var mest utbredt. I motsetning til de andre kolleksjonene er ikke kassen på Royale Titane blankpolert. I stedet har Pequignet valgt å gå for en børstet finish på Titanen, noe som gir den et litt mer røft og sporty uttrykk. Når det kommer til komplikasjoner sporter denne klokken gangreserve, liten sekundviser, dag og dato. Skiven er grå med såkalt sun-burst effekt som spiller godt med kassen i Titan. Denne klokken handler i stor grad om å balansere det klassiske utrykket av en pilotklokke med moderne finisherings-teknikker og komplikasjoner, noe jeg synes den får til veldig bra. Royale Titane kommer også med DLC coating, hvit, svart og brun skive, samt uten dag og dato. Klokkene kommer også med tre forskjellige reimer, enten stoff, gummi eller skinn-reim.

Paris Royal

Paris Royal er det jeg ville karakterisert som en ultra-klassisk klokke. Hadde man ikke visst bedre kunne man trodd den faktisk var fra 60-tallet. Den har samme kasseprofil som Royale Titane, med de klassiske, Art-Deco lugsene, men i en betydelig mindre størrelse. På 41mm har Paris Royal en kasse som passer til de fleste håndledd og står bedre i stil med skiven enn en større klassestørrelse. Hele kassen er blankpolert og laget i stål. Den har en såkalt onion crown som står godt i stil med resten av klokken. Skiven er også tydelig inspirert av 50-tallet med railroad track rundt hele skiven og Breguet numerals i stål som er satt på, ikke malt. Denne klokken kommer med gangreserve-indikator, månefase samt dag og dato. Her kommer Calibre Royals symmetriske integrerte komplikasjoner godt frem. Skiven er en matt hvit, men Paris Royal kolleksjonen kommer også med svart skive, hvit skive med Guilloché-dekorering og hvit skive med gullkasse.
Manufacture kolleksjonen til Pequignet består også av en dykkerklokke samt en litt mer sporty og moderne modell med et klassisk uttrykk. Alle klokkene i Manufacture kolleksjonen kommer med Calibre Royal verket og med 88 timers gangreserve.

PEQUIGNET MANUFACTURE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.