Kronaby er et rimelig ferskt merke fra Sverige som debuterte under årets Baselmesse. De produserer smartklokker laget for å appellere til oss som er interessert i tradisjonelle ur, samtidig som de gjør store framskritt i tech arenaen også. Alle funksjoner på klokken vises nemlig av viserne. Det er ingen skjerm eller lignende, så for et utrent øye er det umulig å se at dette er en smartklokke.

På armen ser Kronaby sine klokker nemlig ut som hvilken som helst annen high-end klokke. Den har en ren sort eller hvit skive med arabiske tall og kan fåes både med og uten subdial. Selv foretrekker jeg versjonen med subdial og pushere da denne både har flere funksjoner og ser mer ut som en klassisk klokke. Materialene er også som i et klassisk ur, med høykvalitets stålkasse. Det som skiller Kronaby sine klokker fra mange andre smartklokker er at den har Safirglass. Dette gir et klarere utseende, samtidig som Safirglass er utrolig ripesikkert, så du slipper å bekymre deg for at den tåler daglig bruk.

LXLMS
SMXLL

 

 

Kronaby Sekel m/rem – 4590,-

Kronaby Sekel m/lenke – 5290,-

Kronaby klokker har alt for mange funksjoner til å dekke i en artikkel, men i denne vil jeg nevne noen av de viktigste og mest unike i modellene «Nord», «Sekel», ”Apex” og «Carat». Alt styres via Kronabys egen app som finnes til både Android og Apple mobiltelefoner. Appen er utrolig brukervennlig og lett å forstå. Det er bare å koble mobiltelefonen til klokken via Bluetooth til appen og den vil vise deg hvordan du stiller klokken med appen. Fra denne appen har du tilgang til alt av funksjoner samt en kort forklaring på hvordan de brukes. Du kan enkelt velge hvilke funksjoner som skal styres av hvilke trykkere på klokken, samt endre disse funksjonene når du vil.

 

Funksjonene du kan ha på klokken er mange utover de vanlige, som at klokken skal vibrere ved SMS eller andre beskjeder. For eksempel kan du velge unike vibrasjonsmønstre for forskjellige personer eller apper du får beskjeder fra. En av de mer innovative funksjonene derimot er ”Follow me home” funskjonen. Denne gjør at du kan koble Kronaby appen din opp mot en annens Kronaby klokke, f.eks kjæresten eller barna dine kan aktivere ”Follow me” når de skal gå hjem på kvelden eller fra skolen ved å trykke på en av trykkerne. Deretter kan du følge de på et kart hele veien å se til at de kommer seg trygt hjem. Hvis personen holder inne knappen i tre sekunder vil klokken sende et nødsignal til din telefon slik at du vet at noe er galt.

SMXLL
LXLMS

Kronaby Nord m/ meshlenke – 3890,-

Kronaby Carat m/ lærrem 3890,-

Aktivitet er også viktig for Kronaby. Derfor har de lagt inn skritteller i klokken, og du kan selv stille inn hvor mange skritt du har lyst til å gå i løpet av en dag. Progresjonen vises på klokken, og hvis du sitter stille for lenge kan du be klokken minne deg på at du må bevege deg for å nå det daglige målet.

Utover funksjonene over kan du også styre musikk, ta bilder eller video, bokmerke steder du går og bruke klokken til å spille av en lyd på telefonen hvis du har mistet den.

Så langt har Kronaby kommet med fire kolleksjoner bestående av et variert utvalg for både dame og herre.

De første Kronaby klokkene er allerede mulig å se i butikken eller du kan se hele kolleksjonen i nettbutikken.

SMLXL

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.