Har du planer om å bade eller gjøre andre vannaktiviteter med klokke på armen bør du passe på å ha en klokke som tåler vann. En god regel er at hvis du kun skal bade trenger du en klokke som er trykktestet og er vann resistent til MINST 100 meter. Skal du gjøre noe annet enn å bade, f.eks snorkle eller dykke anbefales en dykkerklokke. Dette er klokker spesielt designet for å fungere under vann og er som regel vanntette til minst 200 meter. I denne artikkelen skal vi diskutere fem mekaniske dykkerklokker som sikrer god kvalitet i hver sin prisklasse og som ikke minst har et uttrykk som blir lagt merke til.
SXLLM
 
 
 
Seiko SRP779K1 er også kjent som Seiko Prospex Turtle. Denne klokken er en klassiker blant Seiko dykkerklokker, og hvis du er kjent med vintage Seiko vil du kjenne igjen mange av de eldre designmomentene i denne nyere utgaven. Seiko SRP779K1 har en diameter på 44.3mm, noe som er relativt stort, selv etter dagens standarder, men til gjengjeld har den en kasseform med nesten ikke eksisterende lugs som gjør at den bærer ganske mye mindre på armen. I tillegg er kronen plassert ved kl 4 noe som gjør at den ikke stikker særlig ut fra kassen og bidrar til at klokken bærer mer som en 42mm. Seiko SRP779K1 er priset til beskjedne 4298kr.
SLXLM
 
 
 
Certina DS Action Precidrive Chronograph Titanium er den ultimate klokken for deg som ser etter en relativt billig sveitser som tåler det meste den blir utsatt for. Uret måler 43mm i diameter og er utstyrt med en kronograf. Screw-down trykkere på kronografen og skrukrone bidrar til at denne klokken har en vanntetthet på hele 300 meter. Mer enn nok for selv de mest ekstreme turene på stranden til sommeren. Inni klokken sitter Certinas innovative Precidrive urverk som er ekstremt nøyaktig, inntil ±10 sekunder per år! Kassen i titan gjør også at selv om klokken er litt på den store siden med 43mm, er den ikke spesielt tung og bærer fint og lett på armen. Certina DS Action Precidrive Chronograph Titanium er priset til 7790 kroner.
 
MXLLSLongines HydroConquest
 
 
Først ut av klokkene som runder 10.000  kroners klassen har vi Longines Hydroconquest Automatic. Denne ble lansert for første gang i 2007 og ble kjapt et ikon for Longines. Longines Hydroconquest er kanskje den klokken på listen som gir mest klokke for pengene. Du får et sveitsisk dykkerur med helt eget design og mekanisk urverk til rett over 10.000kr, 10.390kr for å være nøyaktig. Kassen måler 41mm, men denne klokken har en tendens til å bære litt større på grunn av sine lange lugs og kraftige lenke. Blir den for stor kommer den også i en 39 mm. Blå ”sunburst” skive og lenke med polerte midtledd gjør at denne klokken tar seg like godt ut på Operaen som opptil 300 meter under vann.
 
 
SLXLM
 
Den andre klokken i 10-20.000 kroners klassen kombinerer norsk design inspirert av naturelementer med Sveitsisk håndverk og ingeniørkunst. Bruvik Svalbard Navigator er en mindre utgave av den originale 45mm store ”vanlige” Svalbard serien. Med flott grønn skive og ett kart over Svalbard på skiven er dette en klokke som skiller seg ut i et hav av ”vanlige” dykkerur. Kassen i stål måler 40mm og passer derfor til de fleste. En stor forskjell fra Longines Hydroconquest er at kassen er ganske mye kraftigere, dette gjør at Bruvik Svalbard Navigator gjerne bærer litt større. Krone og ytre dykkerbezel har riflet grep, noe som gjør de veldig enkle å operere, samtidig som at man unngår at bezel eller krone blir skrudd på uten at man vil det, noe som naturligvis er utrolig viktig på en dykkerklokke.
Inni klokken sitter ett sveitsisk ETA 2824-2 urverk med automatisk opptrekk.
 
MXLLS
 
I prisklassen fra 20.000 kroner og oppover finner vi en Sveitser og en Japaner. Sveits representeres av Maurice Lacroix Pontos Diver. Her har Maurice Lacroix virkelig gått langt for å lage en seriøs diver. Med vanntetthet til 600 meter og Helium-ventil er ikke dette en klokke du trenger å bekymre deg for, uansett om du bare skal bade på standen eller om du skal ned på dypet. Pontos Diver er forskjellig fra alle de andre klokkene på denne listen på den måten at den har en indre bezel, i motsetning til en ytre bezel. Dette betyr at istedenfor å skru på en ring så har du en egen krone ved kl 2 som brukes til å rotere den indre bezelen. Dette er for optimal sikkerhet under vann da det er så og si umulig å skru bezelen ved et uhell. Klokken måler 43mm i diameter men kan virke litt større på grunn av den ekstra kronen og fordi bezel er plassert på innsiden, noe som gir en bredere skive enn vanlig. Inne i klokken sitter en gjenganger i Sveitsiske dykkerur, nemlig arbeidshesten ETA 2824-2 med automatisk opptrekk.
 
SLXLM
Den siste og dyreste klokken på denne listen er, kanskje til overraskelse for noen, ikke en Sveitser. Grand Seiko SBGA029G er noe av det råeste du får innen dykkerur, her er det ikke spart på noe. Grand Seiko har siden oppstarten på 1960-tallet vært synonymt med perfeksjon og alltid vært dypt involvert i dykkerindustrien. Det første legger merke til med denne klokken i hånden er hvor utrolig skarpe og godt gjennomførte alle detaljene er. De kraftige markørene og viserene passer på at klokken er enkel å lese i alle vinkler, både over og under vann. Men det som kanskje er det mest imponerende aspektet ved denne klokken er urverket. Caliber 9R65 er nemlig ikke noe vanlig urverk. Det er ett av Grand Seikos såkalte ”Spring Drive” urverk. Dette betyr at det er utrolig nøyaktig, mye mer nøyaktig enn et konvensjonelt, mekanisk urverk. Sekundviseren sklir også helt jevnt rundt skiven, samtidig som du får et gangreserve på hele tre dager. Skiven har også en gangreserve indikator hvor du kan se hvor my energi som er igjen i urverket. Grand Seiko SBGA029G koster 65.950 kroner.
 
 
 
 
Vi har over 40 andre dykkermodeller, sjekk de ut her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.